NaturligVIS – en TV-serie om å leve mer miljøvennlig

NRK`s TV-serie Naturligvis, tar oss med landet rundt og viser oss hvordan vi kan leve mer miljøvennlig ved å leve mer i pakt med naturen. 

I løpet av fem episoer reiser programleder Hanne Cecilia Aass reise rundt i Norge for å treffe noen helt spesielle entusiaster. De har enten som jobb, hobby eller livsstil å leve litt mer på godfot med naturen enn nordmenn flest. De gjør det mye for å hjelpe vår skakkjørte klode, men aller mest gjør de det fordi de liker det. Hanne lar seg inspirere og tester ut hjemme hos seg selv det hun lærer, hele tiden under mottoet: Jeg vil leve mer bærekraftig, men bare hvis det er gøy! Men vil hun klare det?

En spennende serie som gir oss gode tips til en mer miljøvennlig hverdag.

Oversikt alle episoder

Naturligvis 1:5

Premiere! Fristende grønn tangrisotto, supersunn skvallerkåltagliatelle og fløyelsmyk rognebladis, dette er ikke eksotiske retter fra en eksklusiv restaurant, men deilig mat alle kan lage. I denne første episoden skal Hanne og to som er eksperter på økologisk gourmetmat, skaffe gratis ingredienser. De skal ikke gå langt, bare ut i nærnaturen rett utenfor husdøra. (1:5)

Vises tirsdag 29. mars kl. 19.45

Naturligvis 2:5

Kortreist mat er både trendy og bærekraftig, og den mest kortreiste er jo den en dyrker selv. Men hvordan lager man en kjøkkenhage hvis man verken har hage eller balkong og kanskje heller ikke jord? For å finne svaret på det skal Hanne treffe kjøkkenhageentusiaster som dyrker mat på uvanlige steder, og som skaffer seg næringsrik kompostjord ved hjelp av uvanlige ingredienser. (2:5)

Vises på NRK1 tirsdag kl 19:45

Naturligvis 3:5

I Norge er humler og villbier våre viktigste bestøvere av flere typer grønnsaker og de fleste frukt- og bærsortene vi har. Da er det dårlige nyheter at 1/3 av de norske humle- og bieartene er utrydningstruede. Hanne skal derfor treffe to som er så opptatt av disse insektene at de bygger eneboliger, høyblokker og hoteller til dem. (3:5)

Vises på NRK1 tir 12. apr 2016 kl 19:45

Naturligvis 4:5

Mange rovfugl- og uglearter opplever i dag boligmangel på grunn av moderne skogsdrift, men i Trysil har de det bra. Hanne skal der besøke to entusiaster som har satt ut flere hundre hekkekasser for å få ugler og rovfugl tilbake i skogen. Og i Ski bor det en entusiast som har 25 pinnsvin i pensjon. De trenger alle hjelp før de skal settes ut i naturen igjen. (4:5)

Vises på NRK1 tir 19. apr 2016 kl 19:45

Naturligvis 5:5

Villmarkstur med gjenbruksutstyr. Gjennom hele serien bruker Hanne en elsykkel for å reise mellom besøkene sine. I femte episode får vi den spesielle historien om hvor denne sykkelen kommer fra. Hanne legger også ut på en skikkelig villmarkstur med sykkelen. Med seg på denne reisen har hun en person som bruker sin transport- og elsykkel til å frakte det meste … virkelig det meste … på tur over alt. Og så skal Hanne sammen med en gjenbruksentusiast og selverklært turidiot forsøke å finne alt hun trenger av klær og utstyr på Fretex til denne villmarksturen. Klarer hun det, vil hun i så fall spare mange tusen kroner på handelen.

Får du ikke med deg serien på TV kan du se den her

Del

About Redaksjonen MOJO Magasin

Redaksjonen