Vinn bok! – Lettlaget barnemat, fra 6 måneder til 3 år

Vi gir vekk et eksemplar av boken «Lettlaget barnemat»; Fra 6 måneder til 3 år, av Margit Vea. Legg inn kommentar under en av artiklene på vår nettside for å være med i trekningen. En vinner vil bli tilfeldig trukket og annonsert 18 juli.

Innholdsrik bok med tips og oppskrifter på hjemmelaget sunn barnemat. Foto: Cappelen Damm

Forfatteren Margit Vea’s ord om boken

Da jeg fikk min første sønn i 1996, ble det viktig for meg at også hans mat skulle smake godt, og samtidig være sunn og se fristende ut. Dette dannet grunnlaget for det som ble kokeboken Lettlaget barnemat.

Jeg fikk lyst til å skrive en bok som kunne bidra til å gjøre foreldre trygge på at de selv kan lage god og næringsrik mat til babyen sin. Sunne matvaner dannes allerede fra barna begynner med fast føde. Det er derfor viktig å presentere et variert tilbud av råvarer mens barna er små. Barn blir også mindre kresne når de tidlig blir presentert for ulike råvarer og tidlig blir utfordret til å smake på ny mat, sanse nye smaker og lukter.

Første utgaven av Lettlaget barnemat har solgt i over 10000 eksemplarer, og jeg håper like mange barn får vokse opp med denne reviderte utgaven. Jeg har strøket noe fra den forrige utgaven og lagt til en god del ny oppdatert informasjon. Boken innholder alt du trenger å vite om hva du kan gi barnet ditt. Grethe Nygaard har tatt mange flotte bilder av skjønne, matglade barn. Man blir i godt humør av å se på bildene, og forhåpentligvis inspirerer de til å ta grytene frem og sette i gang.

Lettlaget barnemat er ment å være en praktisk kokebok med spedbarnsmat og familiemat, tilpasset smårollingens fine smaksløker. Her er ernæringslære, oppskrifter på småretter, middager, desserter og bakverk, samt en mengde gode tips om for eksempel hvordan man kan stagge et skrubbsultent barn, eller hvordan man kan oppbevare spedbarnsmat. Lille Emanuel, vår mellomste sønn, er gjennomgangsfigur i boka, og vi følger han langs matveien fra han er nyfødt til han er tre år. I små, underfundige betraktninger forteller han om sitt syn på mat og mennesker

Jeg brenner for at barna skal få ”renere” mat. Mye av maten vi ser på som barnevennlig, har høyt innhold av tilsetningsstoffer og karbohydrater. Hjemmelaget trenger ikke ta så mye lenger tid å tilberede enn posemat. Jeg har vært bevisst på at oppskriftene skal inneholde ”rene” og naturlige råvarer og ikke skal være for kompliserte og tidkrevende. I boken er det blant annet oppskrift på vaniljesukker og sjokoladepålegg.

Kos dere på kjøkkenet!

Hilsen Margit

Konkurranse avsluttet! Vinner tilfeldig trukket 18.07.12. Vi gratulerer vinner Marielle Michaelsen og takker for innlegg! Takk til alle for innlegg og kommentarer!

Del

About Redaksjonen MOJO Magasin

Redaksjonen