Spagetti med fyldig og smakfull paprikasaus

Paprika er så godt og sunt, og kan brukes til så mye! Når de grilles i ovnen blir smaken en helt annen, og når vi så kjører den i blender med masse annet digg får vi en kremet og smakfull saus. Paprika er proppet med vitamin C, inneholder mye fiber og lite kalorier. Vitamin C er bl.a. viktig for opptak av jern. Jeg har gjerne på litt ristede pinjekjerner for crunch. Sammen med fullkornspasta er dette et sunt og mettende måltid.

Hvor mange? 4 porsjoner
Hvor lenge? En liten times tid.
Vegan? Ja.

Du trenger:
2 store, røde paprika
1 fedd hvitløk (eller mer, om du vil)
3,5 dl mandelmelk
1 toppet ss maismel/maizena
1 toppet ss næringsgjær*
Salt og pepper
Evt. chiliflak eller chilipulver (kan droppes)
Olivenolje

500 g spagetti, gjerne fullkorn**
Evt. en god neve pinjekjerner (kan droppes)

*Næringsgjær er et vegansk produkt som fungerer litt som en smaksforsterker. Noen mener det har en osteaktig smak, den har ikke jeg helt smakt ennå… anyways, hvis du ikke har næringsgjær blir sikkert sausen god uansett!
**Psst… hvis du bruker glutenfri pasta blir dette en helt gluten- og laktosefri rett!

Saus:
Skyll paprikaen under rent vann og legg dem på en stekeplate kledt med bakepapir. Grilles i ovnen på 250c til de begynner å bli svarte og «boblete» i skallet, det tar ca. en halvtime. Når paprikaen er ferdig stekt kan du ha den i en bolle og dekke til med plast. La stå 10-15 minutter, så blir det enklere å dra av skinnet.

Ha olivenolje i en panne og press hvitløken oppi. Fres den 2-3 minutter. Dra skinnet av paprikaen og fjern stilker og frø (pass på, det er varmt!). Ha paprika, hvitløk (få med olivenoljen du stekte i også), mandelmelk, maismel og næringsgjær i en blender. Krydre med salt og pepper. Ha evt. i et dryss chiliflak eller chilipulver. Kjør det i blenderen til det har en jevn og kremet konsistens. Ha sausen over i ei gryte og varm opp.

Hvis du vil ha pinjekjerner til så har du dem i en tørr stekepanne og rister over middels høy varme i 5-10 minutter til de er gylne. Kok spagetti etter anvisning på pakken.

Bland spagettien inn i sausen og strø ristede pinjekjerner over. Enjoy!

PS: Sausen kan lages på forhånd og varmes opp i en gryte!
PPS: Hvis du ikke bryr deg om å spare på kalorier og fett så kan du gjerne bytte ut en del av mandelmelken med soyafløte! Da blir det ekstra kremet og godt, mmm.

Den kjøttfrie oppskriften er levert av Maria Uldahl

Du finner flere kjøttfrie oppskrifter her

Del

About Redaksjonen MOJO Magasin

Redaksjonen