Hei dere! Nyter dere sommeren? Her går det ihvertfall i grillmat for tida, det er jo sommerens beste mat. Det er mange som lurer på hva vegetarianere griller, for mange er jo grillmat synonymt med masse kjøtt. Men grønnsaker er jo etter min mening det beste du kan grille! De kan få en helt annerledes smak etter en runde på grillen. Tenk bare på grillet paprika ift. fersk paprika – to helt forskjellige smaksopplevelser.
Mine favoritter på grillen er:
- Helgrillet spisspaprika/ søtpaprika
- Sopp, gjerne fylt med ost og krydder
- Cherrytomater
- Squash
- Brokkoli
- Blomkål
- Mais
- Grønnkål
- Gulrot og andre rotgrønnsaker
- Potet og søtpotet
Noe kan slenges direkte på grillen, men mye gjør seg bra i grillfolie med litt olje, salt og pepper. Ellers er jo grillspyd en slager. Trikset med å grille grønnsaker er timing. Poteter, søtpoteter og rotgrønnsaker kan trenge litt tid for å bli gjennomstekt, det samme gjelder soppen. Paprikaen kan gjerne bli svidd, men grønnkålen er ferdig på 2 minutter. Så her gjelder det bare å planlegge litt. Et tips er å kutte de grønnsakene som trenger lengst tid i mindre biter – og omvendt.
Når vi først snakker om å grille grønt, har dere prøvd å grille frukt? Jeg anbefaler virkelig å legge vannmelon på grillen, du får en helt ny smaksopplevelse. Mango, avokado, banan og ananas er også digg. Hvorfor ikke ha grillet frukt til dessert?
Tips til grønn grilling er levert av Maria Uldahl
Du finner flere grønne oppskrifter her.
Legg igjen en kommentar