Vi gir vekk et eksemplar av boken «Kjøkkenpatruljen»; Lag mat med barna av Margit Vea. Legg inn kommentar under en av artiklene på vår nettside for å være med i trekningen. En vinner vil bli tilfeldig trukket og annonsert 11 august.
Forfatteren Margit Vea’s ord om boken
Som mor til tre gutter og tante til 25 har jeg erfart at det finnes ingen nedre aldersgrense for å være med å lage mat på kjøkkenet. Da jeg for en tid tilbake var på besøk hos min niese Norunn på 2 ½ år, lagde vi pesto. Hun satt en halvtime og plukket basilikumblader. Deretter skar hun forsiktig opp kokte poteter i terninger og blandet eggene sammen til omelett. Etterpå koste vi oss med den gode frokosten vi alle hadde vært sammen om å tilberede.

Vinn boken "Kjøkkenpatruljen" av Margit Vea, en bok som inspirerer voksne til å la barna ta del i matgleder og det å lage hjemmelaget og sunn mat.
Jeg fikk lyst til å skrive en bok som kunne bidra til å bevisstgjøre foreldre og andre voksne som er sammen med barn, at barn flest elsker å lage mat. Å lage mat sammen øker matglede og pirrer barnas nysgjerrighet for mat og matlaging. Mange barn er svært skeptiske til nye smaker og råvarer. Det er derfor viktig å presentere et variert tilbud av råvarer mens barna er små. Barn blir også mindre kresne når de får være med å lage maten fra bunnen av da de i større grad blir utfordret til å smake på ny mat, sanse nye smaker og lukter.
Barn tar ofte initiativ til å være med på kjøkkenet. I boken kommer jeg med tips til hvordan man kan tilrettelegge for de minste og er veldig konkret på hva de ulike alderstrinnene kan være med på. Jeg brenner også for at barna skal få ”renere” mat. Mye av maten vi ser på som barnevennlig, har høyt innhold av tilsetningsstoffer og karbohydrater. Hjemmelaget trenger ikke ta så mye lenger tid å tilberede enn posemat. Jeg har vært bevisst på at oppskriftene skal inneholde ”rene” og naturlige råvarer og ikke skal være for kompliserte og tidkrevende. I boken er det blant annet oppskrift på vaniljesukker og hvilke naturlige farger man kan bruke i kaker.
Noe av det viktigste barna bør lære når de vokser opp, er kunnskap om råvarer og lage mat. Med boken Kjøkkenpatruljen håper jeg flere lar barna få slippe til på kjøkkenbenken. Da blir det som regel trivelig for alle parter.
Kos dere på kjøkkenet!
Hilsen Margit
Jeg lette etter tips på naturlige farger til å farge maten med på nettet og dukket opp på denne siden. Misliker sterkt tanken på å farge bursdagskaken til minsten med laboratoriefremstilte kjemikalier og propylenglykol (frostvæske!) (som jo er vanlig konditorfarge). Nei, naturlig mat er kjempeviktig og stadig vanskeligere å få tak i.. håper jeg vinner denne boken, det har jeg virkelig lyst til!! 🙂
Fantastisk bok! Tanten min har et eksemplar og har anbefalt den til hele familien. Veldig viktig tema også; som et ledd i å motarbeide fedmeepidemien som herjer verden er det viktig at barn lærer gode matvaner tidlig!
Dette hadde vært noe for min familie og meg .) Jeg er en hardtarbeidende 5 barns mor og trenger sårt input i matveien til matkresne barn 🙂
meget inspirerende artikler, som jeg kan bruke privat og på jobben med enslige flyktningebarn. Takk