Deilig vintermat, og helt perfekt hvis man er forkjølet. Enkelt å lage, enkelt å spise, kjempegod smak.
Hvor mange? 4 porsjoner
Hvor lenge? 30 min
Vegan? Hvis du bruker plantebasert fløte.
Du trenger:
- 2 stk blomkål
- 3 dl matfløte
- 1 terning grønnsaksbuljong
- Vann
- Salt, pepper, muskat
Start med å skylle blomkålen i kaldt vann og dele den i biter. Legg til side ca. 1/3 av blomkålbukettene til senere. Resten har du i en kjele sammen med fløte og vann. Ha på nok vann til at det dekker blomkålbitene. Kok opp, ha i en buljongterning og la det koke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter. Ta gryta av plata og kjør suppa med stavmikser til den er jevn og uten store biter. Smak til med salt, pepper og muskat. Ha så i resten av blomkålbitene og la det småkoke i 5-10 minutter.
Strø gjerne over noen krutonger eller litt facon (vegetarisk «bacon», se Veganmisjonens oppskrift her). Eller hva med sprøstekte kantareller for å gjøre det høstlig? Server gjerne sammen med noe godt brød.
Oppskrift levert av Maria Uldahl
Du finner flere oppskrifter her.
Legg igjen en kommentar