I et av de sannsynligvis våteste stedene på jorden, Meghalaya, i den nordøstlige delen av India, bruker landsbyboere levende arkitektur og 10- 15 år på å dyrke eventyrlige og naturlige broer som kan vare i generasjoner.
Her bygges det ikke, her dyrkes karbonnøytrale broer ved hjelp av levende lianer og røtter som nøye planlagt ledes inn i formasjoner og flettverk for å over tid danne solide broer over stridige elveleier. Fuktigheten og varmen i disse områdene, samt sirlige mønstre av elver og bekker, gjør at lianer og spesielle trær med sterke rotsystemer stortrives. Her hvor vanlig trebroer ville råtnet grunnet fuktighet, gror disse levende broene seg bare sterkere med årene. Man mener at enkelte broer kan være noen hundre år gammel.
Det var stammefolket War-Khasis fra Meghalaya, som for lenge siden så hvordan de sterke røttene gjorde det lett å krysse de stridige elvene. Og det var det som førte til at de nå dyrker sine egne broer på denne naturlige og bokstavelig talt bærekraftige måten.
Se video av den unike brobyggingsmetoden her:
Legg igjen en kommentar