Londons ikoniske telefonbokser blir til solcelleladere

solarbox4Etter å ha vært et symbol i Londons gater siden midten på 1920-tallet, er de ikoniske røde telefonboksenes nyttefunksjon utdaterte i en tid da folk flest har mobiltelefoner. Det var det to studenter som ville gjøre noe med.

Foto: Solarboxlondon

I en by med 8000 telefonbokser som ikke lengre var i bruk, fikk studenten Harold Craston ideen til å gjenbruke boksene til noe nyttig. Sammen med medstudenten Kirsty Kenney satte de igang med et pilotprosjekt og startet Solarboxlondon. Et prøveprosjekt med noen få bokser som de håper skal spre seg i Londons gater. Med solceller på taket vil de gamle telefonboksene gi strøm til små gadgets og mobiltelefoner, og dermed fortsatt på en noe indirekte måte være telefonkiosker. Ladestasjonene vil være stengt om natten for å unngå hærverk. Men lading vil være helt gratis, finansiert med reklame som vises på en skjerm inne i boksen.

Solarbox er den første av sitt slag, og de har vunnet flere priser for arbeidet med de grønne solcelleboksene. Et sosialt entreprenørskap som tenker bærekraft, er nytenkende og innovative.

     

På høyre bilde ser vi Kirsty Kenney og Harold Craston som grunnla Solarbox.

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.