Vaskemidler uten dyretesting hos Rema 1000 og Norgesgruppen

Foto: Morguefile

Mange vaskemidler blir testet ut med dyreforsøk. Nå har Rema 1000 og Norgesgruppens eget merke, Unil, undertegnet kontrakt med Dyrevernalliansen der de garanterer at vaskemidlene deres ikke blir dyretestet.

Nå kan du finne vaskemidler uten dyretesting i butikker over hele landet.

Joker, Kiwi, Spar, Eurospar, Meny, Ultra, Centra, CC Mat, Helgø og Safari tilhører Norgesgruppen. Her bør du se etter vaskemidler fra merket UNIL. Dette er Norgesgruppens eget merke, og produseres fra nå av uten bruk av dyretesting i noe ledd.

Rema 1000 dyretester heller ikke vaskemidlene i eget merke. Se etter vaskemidler merket REMA 1000.

Dyrevernalliansen mener det er svært gledelig at to så store næringslivsaktører som Rema 1000 og Norgesgruppens Unil vedtar dyreetiske retningslinjer.

– Vi er utrolig stolte og glade over at Rema 1000 og Unil har vedtatt å si nei til dyretesting av vaskemidler, sier informasjonsansvarlig Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Både Rema 1000 og Norgesgruppen har fokus på dyrevelferd også i andre sammenhenger. Rema 1000 har allerede sluttet å selge egg fra burhøns. Meny, som er en del av Norgesgruppen, slutter å selge buregg fra 2013.

Del

About Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen arbeider fagbasert og politisk for å stoppe dyremishandling. De påvirker politikere og næringsliv, og er fast høringsinstans for Landbruksdepartementet. Dyrevernalliansen jobber for et norsk dyrepoliti, avvikling av pelsdyroppdrett, bedre dyrevelferd i landbruket og alternativer til dyreforsøk. Dyrevernalliansen og medlemmene deres har oppnådd resultater som hjelper tusenvis av dyr.