Midwayøyene – symbolet på en menneskeskapt plasttragedie

Foto: flickr.com/midwayjourney

Foto: flickr.com/midwayjourney

Midt ute i det store Stillehavet mellom Asia og USA, ligger en av verdens mest avsidesliggende steder. Midwayøyene. Her ute i havet virvler også en suppe med millioner av tonn med plastikksøppel. En filmteam har fulgt livet på disse øyene. Kortfilm om albatrossen. Om plastsøppel og uberørte strender. Om liv, død og menneskeskapte lidelser.

Prosjektet The Midway er en tragisk illustrasjon på en menneskeskapt miljøtragedie. Kortfilmene under viser hvordan plastsøppel påvirker det skjøre livet på en av de mest avsidesliggende øyene på planeten vår.  Tusenvis av babyalbatrosser ligge død på bakken. Kroppene deres er fylt med plastdeler. Brakt til dem som mat. Fra Stillehavets søppelsupper skylt opp på urørte strender. Over flere år har Midwayteamet fotografert og filmet, og vært vitne til sykluser av liv og død.

Visste du at plast kan ta opp mot tusen år å bryte med i naturen? Men plast blir aldri helt borte. Det løser seg opp i mikroskopiske biter som går inn igjen i matkjeden vår.

Midwayteamet sin nettside her

MIDWAY a Message from the Gyre : a short film by Chris Jordan from Midway on Vimeo.

MIDWAY – Plastic Beach from Midway on Vimeo.

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.