Earth Hour 2012 – I will if you will

31 mars kl.20.30 samles 130 land og store deler av verden igjen i en felles symbolsk handling. «I will if you will» er det internasjonale slagordet for årets Earth Hour. Da skal byer, kommuner, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker over hele verden slukke lyset i én time for klimaet under den merverdensomspennende symbolske markeringen. Alle med tilgang til en lysbryter har sjansen til å bidra. Kampanjen er et globalt og visuelt uttrykk for folks vilje og evne til å stå sammen mot klimaendringene. Vis at du vil være en del av løsningen og bli med å slukk lyset for klima og natur.

En kollektiv klimadugnad

Måten vi lever våre liv har store påvirkninger på planeten. Fra ekstreme forandringer i klimaet, oversvømmelser og tørke, til sultkatastrofer, tap av arter og avskoging. Earth Hour handler om mye mer enn en time i mørket.Det handler om å forstå at våre handlinger, energien vi bruker, varene vi kjøper og vannet vi drikker, har en påvirkning på planeten vi lever på.

Earth Hour er verdens største kollektive meningsytring. Den enorme deltakelsen viser at hele verden står sammen mot klimaendringer. Men Earth Hour i seg selv får ikke klimautslippene ned. Den jobben må gjøres alle de andre dagene i året, av oljedirektører og statsministre, vindmølleprodusenter og skogbrukere, syklister, fagforeningsfolk, lærere, elever, fløytespillere, journalister og kommunale planleggere. Og deg og meg.

Ta en utfordring. Det er din planet!

Det internasjonale slagordet for Earth Hour 2012 er ”I will if you will”. Målet er at du og jeg skal ta med oss energien og engasjementet fra tidenes største klimakampanje og gjøre mer for klimaet også de andre dagene i året. Hvis vi sammen kan skape en dominoeffekt ved å utfordre hverandre til å bli med på klimadugnaden, kan Earth Hour gi oss alle en anledning til å gjøre mer, lære mer, – og kreve mer.

Earth Hour i Norge

I år er det fjerde gang Norge deltar i Earth Hour og lørdag 31. mars forsvinner landemerket Holmenkollen i mørket sammen med flere ikonbygg som Slottet, Operaen og Stortinget. Alle er med på verdens største klimamarkering, Earth Hour.

Hva gjør man en time i mørket sammen med en milliard andre?

  • Invitér til klimavennlig middag! Tips til bærekraftig meny: Mye grønt, lite kjøtt. Tenk økologisk og lokalprodusert og slukk lyset!
  • Gå en tur.
  • Eventyrstund med ungene? Tenn stearinlys og les høyt fra en god bok.
  • Nysgjerrig på Earth Hour i andre land? Slukk lyset men behold PC’en på. Følg verdens største klimakampanje på den internasjonale portalen www.earthhour.org eller på nasjonale nyhetssider i land øst for oss. Når vi er i gang med vår Earth Hour, er Australia, Asia og Russland ferdig med sin.
  • Eller lettversjonen: Slukk lyset og se ditt favorittprogram på TV.
  • Sugen på en diskusjon? Inviter noen bestemte og taleføre venner til klimadebatt (med god servering)! Forslag til temaer: Er det noen vits i å slukke lyset en time for klimaet? Er det ikke viktigere å slukke lyset de andre 364 dagene i året, for ikke å snakke om å reise sjeldnere med fly, kjøpe klimakvoter eller gjøre et eller annet for å påvirke politikerne? Å ja? Hva da for eksempel? Tror du sjansen er større for at vi sparer energi og reiser mindre med fly resten av året, hvis vi gir blaffen i Earth Hour i dag? Kjør debatt! (Men slukk lyset.)

Earthhour.org er den offisielle internasjonale portalen til Earth Hour.World Wide Fund for Nature (WWF) er global arrangør av arrangementet,med et mylder av samarbeidspartnere verden over.

Flere tips og alt du trenger å vite om Earth Hour 2012 finner du på WWF sine nettsider.

Meld deg på Earth Hour.

Del

About Redaksjonen MOJO Magasin

Redaksjonen