Earth Day 2011- Ta del i verdens største miljøkampanje

Ta del i Verdens største miljøkampanje, Earth Day Foto: Sxc/Flavio Takemoto

Fredag 22 april markeres Earth Day 2011 over hele verden. Earth Day Network har tilegnet en dag i april som det årlige høydepunktet i arbeidet med å rekruttere verdens ledere til å vedta sterke miljøpolitiske endringer, samarbeide med likesinnede organisasjoner, og engasjere miljøbevisste enkeltpersoner og lokalsamfunn over hele verden til å ta bevisst ansvar for sitt energiforbruk.

I fjor på 40-årsdagen for Earth Day, lanserte Earth Day Network Billions Acts of Green (Milliarder grønne tiltak) kampanjen i Washington, DC. Kjendiser som Sting, John Legend, The Roots, Joss Stone, regissør James Cameron og en rekke miljøbevisste «rockestjerner» kom til DC, mens 1 milliard mennesker i 192 land over hele verden også deltok.

I alt over 100 millioner «Grønne tiltak» fra enkeltpersoner er siden blitt notert på billionactsofgreen.org, noe som gjør denne kampanjen til verdens største miljøprosjekt. Earth Day Network har som mål å nå 1 milliarder noterte «grønne tiltak» før FN-konferansen om bærekraftig utvikling i Rio i 2012.

Billions Acts of Green verdsetter enkle individuelle handlinger og større lokale prosjekter som støtter bærekraftig forbruk og bringer oss nærmere målbart redusere karbonutslipp. Deltakere noterer sitt «Grønne tiltak» på billionactsofgreen hvor de også kan sende meldinger til offentlige tjenestemenn, signere opprop, og gjøre løfter om å leve et grønnere liv.

Plant trær, rydd opp avfall i naturen, sykle mer eller bidra til mer energieffektive, bærekraftige og miljøvennlige tiltak er noen av oppfordringen fra Earth Day. Foto: EarthDay.org

Tiltak DU kan gjøre

Små og store tiltak. Earth Day events, plante trær, rydde opp strender og parker, tiltak i lokalsamfunn om energieffektivitet, bærekraftige og miljøvennlige økonomiske tiltak, endringer til bruk av sparepærer i stor skala og fornybar energi på arbeidsplasser er noen eksempler. Enkle tiltak som å velge å sykle i stedet for å kjøre og vaske tøyet i kaldt vann kan også registreres på billionactsofgreen. Beøsk nettsiden og noter dine «Grønne tiltak»

Om Earth Day nettverk

Den første Earth Day, 22. april 1970, engasjerte 20 millioner amerikanere fra alle samfunnslag og er viden kreditert for å ha satt i gang den moderne miljøbevegelsen. Siden har prosjekter som Clean Air Act, Clean Water Act, Endangered Species Act og mange andre banebrytende miljøtiltak fulgt etter. Fra den første Earth Day fungerer Earth Day Network (EDN) nå med over 25.000 partnere i 192 land for å utvide, spre og mobilisere miljøbevegelsen. Mer enn 1 milliard mennesker deltar nå i Earth Day aktiviteter hvert år, og er den største sivile aksjonen i verden. www.earthday.org, www.billionactsofgreen.org

Kjendiser stiller opp

(Washington, DC – 21. april 2011) – Øko-bevisste kjendiser fra hele verden har sluttet seg til Earth Day Network’s milliarder Acts of Green ® kampanje, sammen med millioner av mennesker verden rundt, som beviser at folk overalt er ivrige til å handle i fellesskap for å støtte en bærekraftig fremtid . Leonardo DiCaprio, Jewel, Ed Begley, Jr, Sienna Miller, Matthew Modine, Maria Menounos, Edward Norton og Ian Somerhalder er blant de mange som har «begått» mer enn over 100 millioner «Grønne tiltak» siden kampanjen startet.

«Den enorme innflytelse disse kjente aktivister har er en inspirasjon og en påminnelse om at vi alle har et ansvar for å bidra med vår tid, talenter og stemmer for å ta vare på planeten vi alle kaller vårt hjem, sier Kathleen Rogers, Leder av Earth Day Network.

Følgende kjendiser har registrert sine «Grønne handlinger» i www.billionactsofgreen.org i håp om å inspirere andre til å gjøre det samme:

Leonardo DiCaprio støtter bevaring av den utdøende tigerbestanden.Foto: Sxc

Leonardo DiCaprio – En ivrig miljøverner, lovet 1 million dollar til World Wildlife Fund for presserende tiger bevaring. DiCaprio og WWF har slått seg sammen for å lansere www.SaveTigersNow.org, der supportere kan lære mer om den raskt synkende tiger bestanden, hvorfor tigre er viktig for planeten og menneskeheten, og hvilke tiltak som kan gjøres for å forhindre at denne arten dør ut.

Jewel – Opptre frivillig på en veldedighetskonsert for Clearwater Project for å skaffe midler til å gi utdanning til folk i utviklingsland om deres rett til å ha tilgang til rent vann.

Ed Begley, Jr-Velger lover å sykle når været og helse tillater det og tar offentlig transport hvis tilgjengelig for å kutte ned på trafikk, forurensning og redusere avhengighet av utenlandsk olje.

Sienna Miller – Besøkte India som en grønn ambassadør for Global Cool for å bidra til å øke bevisstheten blant folk i India om de skadelige virkningene av global oppvarming.

Matthew Modine – En godt kjent miljøaktivist, har nylig gått ut med at alle inntektene fra åpningshelgen på den nye, animerte filmen MIA OG MIGOO vil gå til å støtte Earth Day Network’s Canopy Project, som er en del av milliarder Acts of Green Campaign. Filmen starter på kino i noen land Earth Day, 22 april 2011.

Maria Menounos – Hennes engasjement for økologisk hagebruk og å bringe budskapet frem i sin bok, The EveryGirl’s Guide to Life. I fjor snakket Maria også på Earth Day Network’s Climate Rally i Washington, DC om helse og kostnadseffektivitet for grønnere livsstil gjennom ting som for eksempel hagearbeid hjemme.

Edward Norton – Løp New York City Maraton med et team av Maasai krigere til støtte for Maasai Wilderness Conservation Trust og fikk inn over 1 million dollar via sitt nettsted, Crowdrise.com. Crowdrise er et sted for online fundraising, arrangement for pengeinnsamling, frivillig arbeid og å ha det mest mulig moro i verden mens man gjør det.

Den kjente racerbilkjøreren Leilani Munter bidrar blant annet med å bevarer 4 mål regnskog for hvert race hun kjører.

Ian Somerhalder – Opprettet IS Foundation til å utdanne og samarbeide med folk og prosjekter å positivt påvirke planeten og dens skapninger – organisasjonen samarbeidet nylig med Conservation International for å redde over 300 hektar med skog.

Kelly Preston – Har valgt å markere sitt arbeid med The Earth Organisasjonen som sitt tillskudd til Billion Acts of Green Campaign for Earth Day 2011.

Brandi Carlile – Etablerte The Looking Out Foundation for å kunne gi økonomisk støtte til saker og organisasjoner, inkludert mange miljøorganisasjoner. Hun lover å fortsette med å kutte sine karbonutslipp på turneen sine.

Leilani Munter – Har lovet å fortsette å bevare 4 mål av regnskog for hver race hun kjører, som hun har gjort siden 2007. Representere grønne selskaper på min raser bil og spre miljøbevissthet til 75 millioner bilrace fans i USA.

Bidra til håp – Give Earth a Hand! Grunnlegger av Earth Day, Senator Gaylord Nelson.

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.