Do the Math – The Movie (Dokumentarfilm)

Dokumentaren «Do The Math» viser historien om den voksende bevegelsen som forsøker å bekjempe klimakrisen og den fossile industrien som i så stor grad bidrar til den.

Dokumentaren følger ulike klima-aktivister og klimaforkjemper Bill McKibben og hans arbeid i en David VS Goliat kamp  for å endre de stigende tallene som tidligere i år for første gang på tre-fire millioner år oversteg 400 ppm. Lær om hva nummeret 400 ppm betyr for fremtiden.

– Den fossile industrien tar ut fem ganger så mye mer kull, gass og olje enn det som er trygt. Den fossile industrien kommer til å bringe oss inn i en global katastrofe, uttaler McKibben. – Fortsetter det i samme tempo vil livet slik vi kjenner det forandres for alltid. Med mindre vi reiser oss og kjemper tilbake nå.

Det er galt å tjene penger på å ødelegge klimaet og det det medfører

sier Bill McKibben i dokumentaren, i kampen mot noen av verdens rikeste oljeselskaper.

Bill McKibben mottok nylig  Sofieprisen i Norge for sin innsats for klimaet og arbeidet med 350.org, en global massebevegelse som utfordrer klimakrisen. Bill McKibben startet også kampanjen «Fossil free» og nå har den norske miljøorganisasjonen Framtiden i våre hender videreført kampanjen til Norge med kampanjen «Fossilfrie penger».  Her kan du også være med å signere og si nei til å spare i fond eller investere i selskap som ødelegger klimaet.

Se den 42 minutter lange dokumentaren for å få et innblikk i bakgrunnen for kampanjen. Den er delvis basert på McKibbens tankevekkende artikkel i Rollingstone Magazine; Global Warming’s Terrifying New Math. Dokumentaren har engelsk tekst.

Do The Math – English subtitles from 350.org on Vimeo.

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.