Tid for skattejakt på bruktmarkedet

Foto: Sxc

Nå er det tid for å gjøre bruktkupp på loppemarkeder igjen. Høst og vår popper loppemarkeder opp som paddehatter og tilbyr et hav av rimelige gjenstander som andre ikke har bruk for lengre. Trenger du selv en opprydning er det nå tid for å rydde og gi vekk til ditt lokale loppemarked eller selge selv.

Ønsker du å sikre deg godbiter bør du gjøre som de drevne, være tidlig ute. Foran mange loppemarkeder danner det seg kø lenge før åpningstid. Det andre ikke trenger kan være gull for deg.

Er man av den kreative typen kan brukte møbler også forvandles til nye unike blikkfang i hjemmet med litt maling eller nytt stoff. Musikk, bøker, klær og sportsutstyr skifter eier fortere enn man klarer å blunke, så her gjelder det å ha øynene med seg.

På nettsiden Loppemarked.info  finner du en oversikt over loppemarkeder med tider og sted. Her kan man som arrangør også legge inn arrangement.

Selg selv det du ikke trenger

Har du nok fra før og trenger å kvitte deg med ting er mulighetene mange. Ønsker du å gjøre det på den enkle måten vil det å gi til et lokalt loppemarked både støtte arrangørens arbeid samtidig som tingene du ikke trenger kommer til nytte. Fretex  tar også imot ting for salg i butikk. Bruktbutikker i hele landet vil også sette pris på å bli tilbudt ting du ellers ville kastet.

Ønsker du å selge tingene du ikke har bruk for kan et auksjonshus  hjelpe deg med de litt finere ting. På nettsider som Finn og Qxl kan man lett legge ting ut for salg. Det finnes også markeder man selv kan selge på som Ekebergmarkedet i Oslo. Her kan alt fra bildeler til pynteting selges.

Antikkbutikker og bruktbutikker kan også være villig til å selge i kommisjon eller kjøpe det du har. Her vil du selvfølgelig få mindre betalt da andre gjør jobben for deg med å selge dine ting.

Byttefest

En byttekveld er også en fin måte å la ting vandre videre på, og er både morsomt og sosialt. Her finner du oppskriften til en hyggelig byttekveld.

Ryddesjau og salg i fellesskap

Er du ikke så glad i å selge alene kan en hyggelig ting være å invitere venner og familie til å rydde hos seg selv og være med på et felles salg på et bruktmarked. Dette er både sosialt og nyttig for alle. Man kan også invitere til et felles garasjesalg eller invitere nabolaget og hele gaten man bor i til en felles garasjesalg dag. Utgift til annonse i avisen kan deles og man kan invitere folk ved å foreksempel sette opp et Facebook arrangement.

Gjenbruk

Å være en gjenbruker er en bærekraftig måte å spare miljøet på. Dette sparer både søppeldyngen for unødvendig avfall, og du unngår kjøp av nye varer som er både ressurskrevende og miljøbelastende. Gjenbruk er både spennende og morsomt hvis du er av den kreative typen eller liker å skape et mer personlig hjem som ikke er som tatt ut av en møbelkatalog.

Husk at det du ikke trenger kan komme til nytte og glede for andre. Unngå å kast ting som er i orden og gjenbruk der det er mulig. Og ikke minst, ikke fyll opp hjemmet med ting du egentlig ikke har bruk for. Rot og for mye ting skaper en negativ energi i hjemmet som igjen kan være årsak til utilfredshet og misnøye.

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.