Mens vi venter på jul – gode tips på veien

Foto: Christian Ferrari/Sxc

Å bruke tid på å finne den rette gaven til mennesker er en gave i seg selv. Å i tillegg ta hensyn til hvor gaven kommer fra er en gave til så mange fler, både der gaven kommer fra, deres familier, dyr eller naturen. Vi gir deg noen førjulstips og  gaveideer fra våre samarbeidspartnere.

Kildesortering hjemme

Retursamarbeidet LOOP har laget en oversikt over ulike avfallssorteringsløsninger som finnes på markedet. Gjør det lett for deg og familien å sortere, så blir det også lettere en rutine og morsomt å sortere.

Rettferdighet til jul

Det nærmer seg jul, og alle hjerter gleder seg. Kjøper du Fairtrade-merkede varer i julegave, eller bruker Fairtrade-merkede ingredienser i julebaksten, gleder du samtidig fattige bønder i Afrika, Asia og Latin-Amerika. Fairtrade Norge gir deg en  oversikt over hvilke produkter som finnes i Norge og hvor du kan kjøpe Fairtradeprodukter.

Velg velværeprodukter som ikke er testet på dyr

Tusenvis av dyr utnyttes hvert år til dyreforsøk i kosmetikkindustrien. Slik trenger det ikke være: Du kan redde forsøksdyrene ved å velge produkter fri for dyretesting. Hos Dyrevernalliansen finner du liste over produsenter som garanterer at de er fri for dyretesting.

De beste gavene er en opplevelse

Hos Framtiden i våre hender kan du lage ditt eget gavekort. Hvorfor ikke gi en opplevelse eller tjeneste til den du er glad i? Vær kreativ og tenk ut noe som skaper glede og gir gode minner.

Gaver som bidrar til bevaring av regnskogen

Regnskogfondet tilbyr gaver med mening  hvor du samtidig støtter arbeidet med bevaring av verdens unike regnskoger.

Symbolske julegaver

Ønsker du å gi symbolske gaver kan du via Utviklingsfondets prosjekter gi et esel, en vannpumpe, et drivhus eller en sekk med korn til de som trenger det mest.

Giftfri mat til deg og dine

Hos vår samarbeidspartner Oikos – Økologisk Norge finner du en oversikt over hvor du får fatt i økologisk mat. Hva med en kurv med økologisk mat til den som har alt.

Pelsfrie julegaver

Hos NOAH finner du en oversikt over butikker som kjører pelsfri policy. Handler du i disse butikkene tar du også hensyn til dyrene i julestria.

Ha en fin førjulstid! 🙂

Tags: , ,
Del

About Redaksjonen MOJO Magasin

Redaksjonen