Fra gammelt kjøkkenutstyr til unike lamper

Med slagordet «Ditt avfall har talenter» har Gilles Eichenbaum gjort kunst av å gjenvinne gammelt kjøkkenutstyr til unike lamper. Med ubrukte ting fra kjøkkenskap og andre skap, forvandler han de mest utrolige ting til spreke og interessante lyskreasjoner.

Hans arbeid startet opprinnelig som en hobby. Men det var først etter 2o år i vanlig jobb han begynte å selge kreasjonene sine på det lokale loppemarked. Lampene ble godt mottatt og solgte bra. Det var da han skjønte at laget noe helt spesielt som folk ville ha.

Gilles er en håndværker og kunstner med fantasi litt ut over det vanlige tør påstås. Han gjenbruker alt fra vannkokere til ødelagte brødristere og gamle kjøttkverner for å skape lysende mesterverk. I potter og kanner kutter han velgjennomtenkte mønstre som skaper spennede lysspill i rommet. I dag arbeider kunstneren fra sitt lille studio i Paris, og fortsetter å skape bemerkelsesverdig lamper fra glemte og ubrukte gjenstander.

Der noen ser avfall ser andre heldigvis gull. La deg inspirere.

Firmaet har det fengende navnet, Garbage (søppel), som henviser til utgangspunktet.

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.