Fantastisk arkitektur med levende vegger

Den franske botanikeren og landskapsdesigneren Patrick Blanck er kjent for å ha skapt unike vertikale hager på en del bygninger. Han samarbeider med arkitekter verden over og bidrar til å skape pustende levende kunstverk på alt fra private boliger til forretningsbygg og museumer.

De utrolige vertikale hagene finner man på vegger i Paris, Manhatten, Bangkok og andre byer.

Privat bolig i Brussel tegnet av arkitekten Phillipe Samyn, vertikal hage designet av Patrick Blanc. Ikke bare ser det fantastisk ut. Men et hus kledd med en hage bruker mindre energi, holder huset varmt om vinteren og kjøler det ned om sommeren. Å så trenger det aldri å males.

Denne levende veggen finner man på Musée du quai Branly i Paris. En herlig og dristig overraskelse å møte en mosekledd og blomstrende bygning midt i en storby. Ikke bare ser det flott ut men det forbedrer også luftkvaliteten i byen.

En offentlig betongbyggning i Provence, Pont Max Juvénal, Aix-en-Provence, tar seg så mye bedre ut med en hage på veggene. Patrick Blanc`s hengende hager ble skapt etter mange observasjoner i naturen. Det brukes en ny metode uten jord for å dyrke de vertikale hagene.

Patrick Blanc`s hengende hager brukes også i interiør og forbedrer innendørs luftkvalitet betraktelig samtidig som det tilfører fuktighet.

Fotokreditering: Patrick Blanc

Videoen under viser noen av Patrick Blanc`s prestasjoner og metoder. La deg inspirere!

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.