Herlig pasta med gresskar! Veganer oppskrift fra NOAH`s faste matblogger, Ragnhild Nordrum.
4 porsjoner
- •Olivenolje
- •2 fedd hvitløk, finhakket
- •1/2 ts finhakket rød chili (kan sløyfes)
- •1 ts tørket oregano
- •1,2 kg fersk gresskar (jeg har brukt Hokkaido), med skall og uten stener
- •1,5 l vann
- •saft fra en halv sitron
- •fint havsalt
- •500 g pasta
Varm et par spiseskjeer olje i en kjele. Fres hvitløk, chili og oregano i et par minutter. Skjær gresskaret opp i terninger og fres disse sammen med krydderene i 3-5 minutter.
Tilsett vann, litt etter litt, og la det koke inn før du tilsetter mer. La det koke i 45-60 minutter. Gresskar-bitene skal være møre, og enkle å mose med en gaffel. Det beste er når det meste av sausen er moset, men behold noen større biter. Smak til med litt salt.
Kok pastaen, hell av vannet og rør inn sausen. Serveres varm med et dryss fersk persille.
Legg igjen en kommentar