Pasta med gresskar

Herlig pasta med gresskar! Veganer oppskrift fra NOAH`s faste matblogger, Ragnhild Nordrum.

4 porsjoner

  • •Olivenolje
  • •2 fedd hvitløk, finhakket
  • •1/2 ts finhakket rød chili (kan sløyfes)
  • •1 ts tørket oregano
  • •1,2 kg fersk gresskar (jeg har brukt Hokkaido), med skall og uten stener
  • •1,5 l vann
  • •saft fra en halv sitron
  • •fint havsalt
  • •500 g pasta

Varm et par spiseskjeer olje i en kjele. Fres hvitløk, chili og oregano i et par minutter. Skjær gresskaret opp i terninger og fres disse sammen med krydderene i 3-5 minutter.

Tilsett vann, litt etter litt, og la det koke inn før du tilsetter mer. La det koke i 45-60 minutter. Gresskar-bitene skal være møre, og enkle å mose med en gaffel. Det beste er når det meste av sausen er moset, men behold noen større biter. Smak til med litt salt.

Kok pastaen, hell av vannet og rør inn sausen. Serveres varm med et dryss fersk persille.

Del

About NOAH

NOAH er organisasjonen som alltid fremmer dyrenes sak, og som ikke er fornøyd med kompromisser på deres bekostning. Vi ser at dyr ønsker å leve; derfor skal de ikke drepes. Vi ser at dyr ønsker å utfolde seg; derfor har de krav på frihet. Vi ser at dyr søker livsglede; derfor har de krav på mulighetene som ligger i deres natur. Dyr er ikke til for at mennesker skal utnytte dem. De er skapt for å leve sine egne liv. Derfor arbeider NOAH mot all utnytting av dyr.