Ytre velvære på naturlig vis

Foto: Istockphoto

Hvorfor bruke en cocktail av dyre velværeprodukter fulle av kjemikalier, når du kan bruke det naturen tilbyr? Det enkle er nemlig som oftes også det beste og mye finner du i kjøkkenskapene.

Ikke bare er det sunnere for deg selv og dine omgivelser. Effekten er i mange tilfeller mye bedre og ikke minst metoden som regel rimeligere enn dyre velværeprodukter. Mange ingredienser man finner på et kjøkken kan brukes til ytre velvære. Har du mat som er blitt litt for dårlig til å spises, kan det kanskje også brukes. Ved bruk av naturlige metoder reduserer du i tillegg risikoen for allergiske reaksjoner grunnet bruk av skadelige kjemikalier og parfyme. Husk å bruke økologiske produkter produsert på naturlige måter og bedre for både helsen, dyrene og miljøet.

Oppfriskende ansiktsvann

Sitron fungerer ypperlig som ansiktsvann i ny og ne, hvis din hud ikke er oversensitiv. Syren i sitronen gir deg en jevnere og friskere hud, peeler, fjerner døde hudceller og renser porene. Andre typer sitrusfrukter kan også brukes.

Oppstrammende maske

Eggehvite har en naturlig oppstramende effekt og hjelper dermed til å redusere rynker og løfte huden. Visp egghvite til det er skum og påfør ansikt og hals. La masken virke i omtrent 15 min. Hold ansiketet i ro så ikke masken sprekker. Man kan også bruke hele egget. Har du eggemaske til overs, bruk det i maten eller sett i kjøleskapet og bruk det om noen dager.

PS: Fare for latteranfall og at masken sprekker hvis man gjør dette sammen med andre.

Fuktighetsgivende maske

Både honning og melk er fuktgivende. Bland omtrent 1 1/2 spisekje honning med 1 1/2 spisekje melk. Smør på ansiktet og halsen og la virke i 15 minutter. Vask av med en klut og varmt vann.

Sminkefjerner

Noen dråper matolje på en fuktig vaskeklut renser både øyne og hud for sminke og etterlater huden myk og fin. Konvensjonelle sminkefjernere kan inneholde alkohol som tørker ut huden og ellers ulike stoffer som ikke er bra for deg.

Fotpleie

En balje med varmt vann, 1/2 teskje olivenolje og eventuelt en klype havsalt gjør huden myk og gjør underverker for trøtte føtter. Ha eventuelt noen klinkekuler i vanner for litt fotmassasje. Sitt med føttene i vannet til det mister varmen og frottèr godt med et håndkle for å fjerne tørr hud og få fart på blodomløpet.

Skinnende hår

Hvit 7% eddik eller eplecidereddik fjerner belegg som har bygget seg opp av andre hårprodukter og etterlater et mykt og silkeaktigt hår. Vask håret som vanlig og skyll med en 1/2 kopp eddik blandet med 1 kopp varmt vann. Man kan også erstatte vanlig Shampo med natronvask, før man skyller med eddik.

Hjemmelaget velværemetoder også populært blandt kjendiser og modeller

  • Cindy Crawford sprayer ansiktet med en blanding av helmelk og vann for å bevare fuktigheten i huden.
  • Catherina Zeta-Jones børster tenner med en blanding av most jordbær og natron for å bevare tennene hvite.
  • Julia Roberts pleier negler og neglebånd ved å bløte hendene sine i olivenolje og varmt vann.

Les om flere næringsrike naturlige ansiktsmasker  du kan lage på kjøkkenbenken.

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.