Disse knekkebrødene er enkle å lage, grove, veganske, laktosefrie, potensielt glutenfrie og fulle av næring. Med et sunt og godt pålegg er de perfekte til frokost, lunch eller mellommåltider.
Hvor mange? 1-2 stekebrett
Hvor lenge? Ca. 1,5- 2 timer
Vegansk? Yup.
Du trenger:
4 dl mel*
4 dl havregryn*
4 dl hele frø og kjerner*
6-7 dl vann
1/2 ts salt
*Bruk gjerne kun sammalt mel for skikkelig grove knekkebrød. Det er ikke nødvendig med finmalt mel her. Bruk glutenfrie ingredienser for glutenfrie knekkebrød. Jeg antar at det går fint med glutenfritt mel.
Bland alt det tørre i en bakebolle. Spe på med vann mens du rører sammen til en klissete røre. Fordel røren utover ett eller to stekebrett med bakepapir. Strø gjerne over litt urter eller grovt salt.
Selve røren er enkel å lage, det er under stekingen av knekkebrødene du må følge med:
– Først steker du dem på 180 grader i 25 minutter.
– Hvis du har flere stekebrett kan du evt. steke dem på varmluft, da på 160 grader.
– Ta ut knekkebrødene og del dem i ønsket størrelse med en pizzakutter.
– Stek videre på 170 grader i 45 minutter, eller mer hvis de fortsatt er myke. Ved varmluft 150 grader.
– Stek videre med åpen ovnsdør i 10-15 minutter for ekstra sprø knekkebrød.
– Avkjøl på rist. Oppbevares ikke i en tett boks, da blir de fort myke.
Forslag til ingredienser:
- Linfrø, hele eller knust – inneholder omega 3.
- Gresskarkjerner – er ekstra rike på jern.
- Solsikkekjerner – inneholder vitamin E.
- Sesamfrø – god kilde til kalsium.
- Dette er bare kjappe eksempler. Frøene inneholder en mye større variasjon av vitaminer og mineraler enn jeg har skrevet her. I tillegg er frø og kjerner rike på langsomme karbohydrater, fiber, protein og umettet fett.
Oppskriften er levert av Maria Uldahl
Legg igjen en kommentar