Seier for forsøksdyrene!

I dag trer endelig forbudet mot dyretesting av kosmetikk i EU i kraft! Foto: SXC

I dag trer endelig forbudet mot dyretesting av kosmetikk i EU i kraft!
Foto: SXC

Forbudet mot dyretesting av kosmetikk i EU implementeres som planlagt, til tross for press fra kosmetikkindustrien.

I 2003 vedtok EU et nytt kosmetikkdirektiv som skulle fase ut all dyretesting av kosmetikk innen 11. mars 2013. Kosmetikkbransjen har lagt stort press på EU for å få utsatt dette forbudet, men nå har den nye Europeiske kommissæren for helse og forbrukerspørsmål Tonio Borg bekreftet at forbudet vil implementeres som planlagt!

Dette forbudet er en enorm seier for forsøksdyrene, da det nå vil være ulovlig å selge dyretestet kosmetikk i Europa.

– Dette er noe vi i Dyrevernalliansen, sammen med våre europeiske samarbeidspartnere har jobbet hardt for. Det at forbudet implementeres som planlagt til tross for press fra næringen, er en stor seier for forsøksdyrene. Vi kunne ikke ha oppnådd dette uten støtte fra publikum og fra våre medlemmer, sier vitenskapelig rådgiver Susanna Lybæk i Dyrevernalliansen.

Videre mot en verden fri for dyretesting

Nå som Europa viser at et forbud mot dyretesting er mulig, fortsetter kampen for forsøksdyrene i resten av verden. Kosmetikk kan fortsatt testes på dyr utenfor EU, dersom produktene også selges utenfor EU. Vi kjemper nå videre for at forsøksdyr skal slippe å lide for vårt utseende over hele verden.

Slik unngår du å støtte dyretesting!

Dyrevernalliansens grønne liste gjelder for hele verden, og sikrer forbrukere mot å støtte selskaper som tester på dyr, uansett hvor i verden testingen foregår. Derfor oppfordrer vi forbrukere til å fortsette å sjekke listene våre før innkjøp – også etter at dette forbudet trer i kraft.

– Når EU viser at kosmetikk uten dyretesting er mulig, er det klart at resten av verden må følge etter. Som forbruker kan du vise at dette er viktig for deg ved å kun kjøpe produkter fra selskaper som er helt fri for dyretesting, forteller Lybæk.

iPhone-brukere kan laste ned appen Dyretestet?, som gir forbrukere muligheten til å søke opp produkter mens de står i butikken. Last ned appen i App-store nå. En Android-versjon av appen er også på vei! 

Tags: ,
Del

About Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen arbeider fagbasert og politisk for å stoppe dyremishandling. De påvirker politikere og næringsliv, og er fast høringsinstans for Landbruksdepartementet. Dyrevernalliansen jobber for et norsk dyrepoliti, avvikling av pelsdyroppdrett, bedre dyrevelferd i landbruket og alternativer til dyreforsøk. Dyrevernalliansen og medlemmene deres har oppnådd resultater som hjelper tusenvis av dyr.