Bak dine egne palmeoljefrie og regnskogvennlige pepperkaker.
I det siste har det vært mye skriving om at både pepperkakedeig og ferdige pepperkaker inneholder helse- og miljøskadelig palmeolje. Å bake sine egne er derfor det tryggeste for å unngå palmeolje, og ikke minst mye triveligere.
Ingredienser:
- 125 g sukker
- 150 g smør (margarin kan inneholde palmeolje)
- 1 egg
- 250 g mørk sirup
- 1 ts ingefær
- 1/2 ts malt nellik
- 1 ts malt kardemomme
- 1 ts pepper
- 2 ts natron
- 400 – 500 g hvetemel
Glasur:
- 2 eggehviter
- 500 g melis
- Litt vann eller eventuelt saft fra ½ sitron
Fremgangsmåte:
Bland godt sammen sukker og romtemperert smør. Rør deretter inn egget.
Tilsett mørk sirup, natron og krydder. Bland til slutt inn melet til deigen blir passe fast.
Dekk deigen med plast og la den stå i kjøleskapet over natten.
Sett ovnen på 170 grader.
Ha mel eller bakepapir på et bord og kjevle ut deigen til en ca. 5 mm tykk leiv.
Stikk ut pepperkakefigurer eller del opp til pepperkakehus.
Stek pepperkakene midt i ovnen ved 170 grader i ca. 10-12 minutter. Avkjøl og pynt med glasur og annen pynt.
Glasur:
Bland sammen eggehvite, melis og sitrondråper til en melisglasur. Rør til den er klumpfri, glatt og fast.
Fyll glasuren i en konditorpose eller en tykk frysepose og knyt igjen. Hvis du bruker en frysepose klipper du et lite hull i et av hjørnene.
Legg igjen en kommentar