Pepperkaker til frokost? Ja takk!
Av: Ragnhild Nordrum – NOAH
Nyt disse luftige og mettende frokost-pannekakene i advendtstiden. De fyller hele huset med deilig pepperkake-lukt. Jeg synes de smaker aller best med lønnesirup og et dryss kanel over.
14-16 små pannekaker, 4-6 porsjoner
- 5 dl fint mel
- 5 dl plantemelk (soya, havre, ris, mandel el.l)
- 2 ss bakepulver
- 2 ts vaniljefrø (eller bruk vaniljesukker, og øk mengden litt)
- 1 ss kanel
- 1 ss ingefær
- 1/2 ts nellik
- 1/2 ts kardemomme
- 3/4 ts salt
- 4 ss lønnesirup (eller annen sirup/sukker)
- 4 ss nøytral olje+mer til steking
Bland melet med krydder, bakepulver og salt i en stor bakebolle. Tilsett plantemelk, lønnesirup og olje og vips raskt sammen. Pass på å ikke over-vispe- da kommer pannekakene til å bli gummi-aktige.
Varm opp olje i en stekepanne og hell oppi litt mer enn 1/2 dl røre per pannekake. Stek et par minutter på første side, før du snur pannekakene og steker de videre på andre siden.
Server varme, gjerne med lønnesirup og ekstra kanel.
Legg igjen en kommentar