Med fetaost og brødkrutonger, 4 porsjoner.
Ingredienser
- 300 – 400 g cherrytomater eller små klasetomater
- 1 glass fetaostterninger, gjerne med urter
- 4 ss ristede pinjekjerner eller solsikkefrø
- Hjertesalat
- Rucolasalat
- Brødkrutonger
- Mais
- Agurk
- 1 – 2 fedd hvitløk
- Timian
- Evt litt salt og pepper
Bland eventuelt i det du har av rester av grønnsaker. Smaker godt alene eller som tilbehør til annen mat.
Fremgangsmåte
Legg tomatene, litt Timian og presset eller hakket hviløksfed i en ildfast form og hell over oljen fra fetaosten. Bak tomatene i 15 min ved 150 C. Avkjøl til romtemperatur. Rist pinjekjernene eller solsikkeførene i en tørr stekepanne noen sekunder, pass på så de ikke blir brent. Vend salaten i oljen, og legg lagvis salat, tomat og pinjekjerner på fat.
Server med hjemmelaget brødkrutonger
Kutt gammelt brød i terninger eller strimler og bland det med olje og eventuelt salt, pepper og hvitløk. Legg krutongene i egen ildfast form og tørk i ovnen sammen med tomatene.
Legg igjen en kommentar