Ca 4 porsjoner
Fyll:
- En hermetikkboks med svarte bønner (eller brune, pinto/borlotti, kidney o.l.)
- 1/2 grønn paprika – hakket
- 1/2 løk – hakket
- 1 fedd hvitløk – hakket
- 1/2 boks hermetiske hakkede tomater
- Litt olje
- Salt + pepper
- Evt taco-krydder
- Evt fersk koriander
Tilbehør:
- 4 Wraps
- Ost
- Salat
- Rømme
- Jalapenos
- Salsa
- Tomatskiver
- Maiskorn
- Svart oliven
1. Stek løken myk i litt olje på middels varme sammen med paprikaen i en kjele eller stekepanne (- drysser du litt salt over blir løken fortere myk). Ha i hvitløken når løken er ferdig og stek 1 minutt til. Ha i evt taco-krydder etter smak. Hell i tomat og bønner og la det putre i 5 minutter så smakene setter seg litt. Smak til med salt og pepper.
2. Bytt ut kjelen/panna med bønnemiksen med en tørr stekepanne. Legg en wraps i panna og dryss evt litt ost over. La den bli varm slik at osten smelter. Legg den på en asjett, ha på bønnemiksen og det du vil ha av salsa, salat, osv. Rull samen og nyt!
Lag gjerne dobbel porsjon hvis dere er sultne! Revet gulrot er også godt å ha i, enten kok inn i bønneblandingen, eller rå på toppen.
Guacamole er deilig også i denne, eller bare avocado i skiver.
Guacamole lager du enkelt ved å mose en avocado med gaffel, ha i et halvt fedd knust hvitløk, salt, pepper og ei lita lime-skvis. Kan også modifiseres med litt fersk koriander og rømme
Legg igjen en kommentar