Jordskokk gir denne suppen en karakteristisk søtlig og nøtteaktig smak. Toppet med hasselnøtter er dette en deilig mettende høstsuppe.
Ingredienser:
1 blomkålhode 200 gram jordskokk 1 ss smør 1 liten løk, finhakket 1 selleristang, kutter i tynne skiver 2 hvitløksfedd 1 ts chilipulver eller ¼ finhakket fersk rød chili 1 liter grønnsakskraft 2 dl matfløte 1/2 ts salt ¼ ts nykvernet pepperIngredienser til topping:
50 gram hasselnøtter 3 ss kaldpresset olivenoljeFremgangsmåte:
Vask og skrell jordskokkene og kutt dem i skiver. Rens bort bladene på blomkålhodet og del det opp i små buketter. Kutt stilken i terninger. Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og sauter løk, selleristang og hvitløk. Ha i jordskokker, blomkål og chili og la det surre uten at grønnsakene tar farge. Hell over 1 liter grønnsaksbuljong og la det koke i ca. 15 minutter eller til blomkålbukettene og jordskokkbitene har blitt møre. Øs ut 2 dl av kokebuljongen. Ha de kokte grønnsakene sammen med resten av buljongen porsjonsvis i en blender, og kjør til en jevn og fin blanding. Ha det tilbake i kjelen igjen og tilsett 2 dl matfløte. Kok opp og la småkoke på svak varme i noen få minutter.
Topping: Rist hele hasselnøtter i en tørr stekepanne i ca. 1-2 minutter og grovhakk dem.
Server suppen med et dryss av hasselnøtter og gjerne noen dråper god olivenolje.
Oppskriften er levert av Elise Log ved Matenerklar.no
Legg igjen en kommentar