Hjemmelaget kroppsskrubb rett fra kjøkkenbenken

Hjemmelaget kroppsskrubb er også flotte gaver å gi vekk. Foto Nini Hæggernes

At det enkle som oftes er det beste er denne oppskriften et godt bevis på. Få fart på blodomløpet og fjern døde hudceller med en hjemmelaget kroppsskrubb. Så enkel og effektiv at det nesten er for godt til å være sant.

Man trenger ikke dyre peelingkremer som ofte inneholder en mengde kjemikalier og mikroskopiske plastkuler. Tørrskubbing med en hampvott gjør susen, eller lag din egen naturlige skrubb rett fra kjøkkenbenken. Helt uten kjemikalier som kan være skadelig for både deg og miljøet. Garantert deilig velvære for både menn og kvinner, og du vil gløde fra topp til tå!

Kroppsskrubben fjerner forsiktig døde hudceller, gjør huden myk og fornyet samtidig som den stimulere kjertlene. Peeling er mest skånsomt på fuktig hud. Det er derfor best å ta behandlingen i dusjen, da vil du samtidig unngå søl. Skyll av og tørk lett. Saltet eller sukkeret fjerner døde hudceller mens oljen tilfører fuktighet og næring til huden. Ikke skrubb for hardt. Vær forsiktig med såre områder og ømfintlig tynn hud som i ansiktet for å unngå irritasjon.

Ingredienser:

  • 1 kopper fint havsalt eller sukker (grovt salt kan også brukes men ikke på ømfintlig områder eller i ansiktet)
  • 2 kopper kaldpresset økologisk oliven, raps, solsikke eller mandelolje
  • Ca. 25 dråper økologisk eterisk olje etter eget valg

Instruksjoner:

Hell salt eller sukker i et rengjort syltetøyglass med lokk. Hell over olje så det dekker blandingen og tilfør eventuelt eterisk duftolje etter eget valg. (Eteriske oljer kan på lik linje som parfyme være allergifremkallende for noen). Bland godt. Oppbevar blanding med tett lokk på en kjølig og mørk plass for lengst holdbarhet. Matolje blir harsk etter noen måneder, så ikke lag mer enn du bruker innen for et halvt års tid.

Kaldpresset økologiske oljer gir mest næring til huden.

Du vil kanskje også like Naturlige ansiktsmasker

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.