Fylte sjampinjonger smaker kjempegodt, og passer perfekt å servere som del av et tapas-måltid eller som tilbehør til en god middag. Fyllet kan varieres mye, og her er min favoritt: hakkede mandler, masse hvitløk og friske urter. Smaker god servert på en seng av ruccola og tomater.
Av: Ragnhild Nordrum – NOAH
4 porsjoner
- 12 sjampinjonger
- 100 g mandler
- 2 store fedd hvitløk
- 1/2 persilleplante
- 1 ss friske timianblader
- et godt dryss fint havsalt og sort pepper
- 2-4 ss plantemargarin eller kokosolje, romtemperert
- 2 ss olivenolje
Brukt litt tørt kjøkkenpapir og børst sjampinjongene rene. Husk å aldri vaske sopp, da blir de til svamper når de steker.
Trekk ut stilken på alle sjampinjongene, og kast halvparten. Finhakk resten av stilkene, og legg de i en stor bolle.
Finhakk mandlene, hvitløken og persillen. Bland alt sammen med soppstilkene, timian, salt og pepper.
Tilsett 2 store spiseskjeer plantemargarin eller kokosolje, bruk en skje og bland alt godt. «Deigen» skal holde seg sammen, så hvis den virker for smuldrete, tilsetter du en skje til, eller to.
Pensle alle sjampinjongene med olivenolje, og legg de på et stekebrett med bakepapir. Fyll opp hullene (der stilken var) med mandelfyll.
Stekes ved 200 grader i 20-25 minutter. Serveres varme.
Legg igjen en kommentar