En litt grønnere barbering

Barbering på «gamlemåten» er mer miljøvennlig enn bruk av engangshøvler. Er du opptatt av en zero-waste og mer plastfri hverdag er dette en skritt i riktig retning. Foto: Freeimages.com Griszka Niewiadomski

Vi kaster over 2 milliarder barberhøvler hvert år, viser en rapport fra EPA. Forbruket vårt er enormt og det er viktig at man bevisstgjøres på de små tingene i hverdagen, som man kanskje ikke alltid tenker over.

Annonseartikkel

Et tradisjonelt tips er å barberer oppover mot hårveksten når du bruker barberkniv. Ulike matoljer kan brukes istedenfor barberskum.

Hvordan kan en barberhøvel være så forurensende for miljøet? Har du noen gang tenkt over hvor mange barberhøvler du har brukt i løpet av livet ditt? Engangshøvelen er skapt for et bruk-og-kast-samfunn og er ikke bra for miljøet. Heldigvis finnes det tiltak du som enkeltperson kan gjøre for å være med på å forebygge denne utviklingen, kun ved å endre bruk-og-kast-mentaliteten.

Flere lar barberhøvlene ligge
Du har kanskje sett flere artikler i mediene om kvinner som lar håret vokse som en reaksjon på både forventninger og det enorme forbruket som eksisterer i dagens samfunn. Å ikke bruke noen produkter eller redskaper til å fjerne kroppshår er det som er mest miljøvennlig, men det passer ikke for alle.

Ny trend i zero-waste miljøer
Som nevnt finnes det heldigvis alternativer til engangshøvler, slik at du ikke trenger å kutte ut barberingen totalt, for deg som ønsker det. I flere zero-waste miljøer går flere nå over til safety razor og barberkniver. Du forbinder sikkert safety razors og barberkniver med gamle filmer og barbersalonger. Dette utstyret begynner nå å komme tilbake – ikke bare på grunn av de miljøvennlige aspektet, men også fordi de er med på å gi en tettere barbering og dermed et enda bedre resultat enn de billige engangshøvlene.

Ikke bare for menn
Etter å ha sett safety razors og barberkniver i gamle barbersalonger kan det være at du tenker at dette er utstyr som kun er tiltenkt menn. I dag er det ikke lenger slik at de kun kan brukes av menn. Både safety razor og barberknivene er i dag utviklet slik at knivbladene er skarpe og ikke sliter like mye på selv ømfintlig hud. Dermed er det mulig for begge kjønn å ta dem i bruk.

 

 

Et rimeligere alternativ
Det beste av alt er at det er rimeligere å investere i en barberkniv eller safety razor enn å kjøpe nye engangshøvler hver gang du skal barbere deg. Det er både bra for lommeboken og miljøet – hva mer kan du ønske deg? Dersom du er en av dem som bruker engangshøvler til barbering kan du spare både penger og miljøet for mye, bare ved å endre noen vaner. Alle kan ikke gjøre alt men alle kan gjøre noe. Med små tiltak som dette er du med på å bli bevisst på miljøet. Hvem vet – kanskje du vil få deg en ny favoritthøvel?

Del

About Redaksjonen MOJO Magasin

Redaksjonen