Egg fra burhøns ut av britisk butikkjede

Også i England bannlyses nå egg fra burhøns på grunn av dårlig dyrevelferd. Som kjent har Rema 1000 i Norge gått foran med tilsvarende forbud og skal kun selge egg fra frittgående høner og egg fra økologiske høner som både er frittgående og som daglig slipper ut av hønsehuset. – Dette er et resultat av at flere og flere forbrukere stiller krav til forsvarlig dyrevelferd, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge og gleder seg over denne utviklingen.

Økologiske egg får stadig større omsetning i flere land etterhvert som både forbrukere og butikkjeder blir mer opptatt av dyrevelferd og dermed kutter ut egg fra burhøns.

I Norge har både Dyrevernalliansen og Oikos – Økologisk Norge vært aktive i å kreve det som Rema gjennomfører. -Nå venter vi tilsvarende oppfølging fra Coop, Norges Gruppen og ICA, sier Reidar Andestad..

Som første store britiske supermarkedkjede bannlyser nå Sainsbury’s egg fra burhøns. I alle kjedens emv-serier, fra billig- til premiumvarianter, kan kundene være sikre på at eggene stammer fra frittgående høner, skriver selskapet i en pressemelding.

Avgjørelsen gjelder også egg som benyttes som ingrediens i eksempelvis kaker, ferdige middagsretter, salatdressinger eller fersk pasta. Totalt omfattes 1.600 produkter, tre millioner høner og hele 800 millioner egg.

Du vil kanskje også lese Burfrie høner gir bærekraftige egg

Tags: , ,
Del

About Oikos

Oikos - Økologisk Norge er en organisasjon som jobber for et mer økologisk samfunn. Vi har hovedfokus på mat, men jobber også med andre områder som bistand, tekstil, kosmetikk m.m. Oikos er med i Forum for utvikling og miljø, Initiativ for etiske handel, Grønn Hverdags kompetansenettverk og er miljøfyrtårnsertifisert.