Her kommer en enkel grunnoppskrift på bønnekaker av kidneybønner. Disse bruker du der du ellers ville brukt kjøttkaker. Du kan forme dem som du selv vil, og lage alt fra små «kjøttboller» til burgere. Bønnekaker smaker skikkelig godt, og kidneybønnene de er laget av inneholder masse protein og jern.
Gir ca. 15- 20 små kaker 30 min Vegan om du bruker linfrø i stedet for eggDu trenger:
- 400-500 g kidneybønner (vekt uten vann)
- 2 ss potetmel
- 1 egg (økologisk) eller 2-3 ss linfrølim
- Salt og pepper
Linfrølim er en fin eggerstatning, laget av kokt linfrø og vann.
- Skyll bønnene godt i kaldt vann.
- Bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin til å mose bønnene. Jeg liker at det er litt biter i, men du kan kjøre dem til de er helt finmalte også. Bland inn potetmel, egg eller linfrølim og krydre med salt og pepper.
- Form kaker i ønsket størrelse og stek i olje, margarin eller smør til de er faste og har fått en fin stekeskorpe.
- Server med kokte grønnsaker, stekt sopp, potetmos og brun saus. Nam! Det passer veldig fint med bønnekaker i brun saus i stedet for kjøttkaker i brun saus, bare ikke kok bønnekakene i sausen for da de kan løse seg opp. Er kjempefint som typisk norsk mat med poteter, grønnsaker, saus og bønnekaker der du normalt ville hatt kjøtt.
Tips: Mange liker å ha hakkede nøtter eller løk i bønnekakene. Du kan også eksperimentere med krydder, salt og pepper er bare grunnoppskriften.
Oppskriften er levert av Maria Uldahl
Legg igjen en kommentar