Blomkålkarri

En mild, krydret rett med lys karrisaus og blomkål. Fra jeg var liten har alltid mamma hatt maiskorn i, selv om de vel egentlig ikke har noe å gjøre i de mer kjente fiskebollene i karrisaus. Men det smaker veldig godt, spesielt hvis du har fersk mais, så jeg har tatt det med i denne oppskriften også! Hvis du ønsker å spise lett mat og passe kalorier, karbohydrater, fett eller hva det enn er – hvorfor ikke la grønnsakene spille hovedrollen i middagen? Her er det blomkålen som får være midtpunktet!

Hvor mange? 4 porsjoner
Hvor lenge? 20-30 min
Vegan? Nei, men denne retten kan sikkert lages med soyamelk e.l.

Du trenger:
2 ss  margarin eller smør
3 ss  hvetemel
1,5 dl vann
½ terning grønnsaksbuljong
½ l lettmelk
1 fersk maiskolbe, eller 1/2 boks med maiskorn
1 stort blomkålhode
Salt og pepper
3 ts karri
1/4 ts chilipulver

Tilbehør: ris. Fullkorn-, natur- eller villris er de sunneste valgene.

Begynn med å koke opp vann til ris og blomkål. Vannet trenger ikke dekke hele blomkålen, men ca 2/3. Ha litt salt i vannet. Tilbered risen etter anvisning på pakken. Skyll blomkålen under kaldt vann og fjern de grønne bladene og nederste del av stilken. Bruk en grønnsakskniv til å kutte to dype snitt i stilken. Når vannet koker har du hele blomkålen oppi og setter lokk på gryta. La blomkålen koke/dampe i 6-8 minutter. Kjenn med en gaffel eller kniv om den er ferdig. Den skal være myk, men pass på så den ikke blir overkokt – da blir den dvask og kjedelig.

Sausen: Smelt smør eller margarin i en gryte. Rør inn hvetemel og spe med melk. Rør godt hver gang du har i mer melk, bruk gjerne visp. Når all melken er tilsatt har du i vann, krydder og buljong. Dette er en mildt krydret saus, tilsett mer chili hvis du liker det hot! Bland alt godt, gi sausen et oppkok og la den småkoke et par minutter. Sausen skal bli tykk og glatt. Pass på og rør innimellom, så ikke den svir seg.

Når sausen er ferdig rører du inn maisen. Ha sausen i et dypt fat og legg blomkålen midt i fatet. Jeg hadde ikke et dypt fat da jeg tok bildene, så for oss ble det denne gangen blomkål druknet i karrisaus.

Oppskriften er levert av Maria Uldahl

Del

About Redaksjonen MOJO Magasin

Redaksjonen