Hvitløk, naturlig middel mot forkjølelse

Foto:Sxc

Hvitløk er en av de mest kjente og brukte naturmedisiner brukt mot en rekke plager og sykdommer. Med sitt høye innhold av antioksidanter og antiseptiske egenskaper, har hvitløk vært brukt til å lindre forkjølelse i uendelige tider.

Den aktive ingrediensen som behandler og forebygger forkjølelse er allicin, et svovelholdig stoff med antibakterielle effekter. Allicin dannes når hvitløken kuttes, knuses, presses eller tygges. Når hvitløken absorberes i kroppen angriper allicin den bakterielle infeksjonen som forårsaker forkjølelsen.

Hvitløk har mange andre helsemessige fordeler også. Forskning viser at hvitløk er svært effektiv til å senke høyt blodtrykk og forebygge hjertesykdom. Ifølge National Cancer Institute vil økt inntak av hvitløk også redusere risiko for visse typer kreft. Hvitløk er en av flere grønnsaker med antikreft-egenskaper uttaler de. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler et daglig inntak på mellom 2 og 5 gram frisk hvitløk, som tilsvaret cirka ett fedd.

Itillegg til å være et effektivt og billig naturmiddel uten ugunstige kjemikaler, har hvitlkøk ingen sideeffekter slik som tradisjonell skolemedisn kan ha. Er du tidlig ute og begynner behandlingen så snart du kjenner at forkjølelsen er på vei vil man redusere risikoen for å i det hele tatt bli syk. Inntak av hvitløk etter forkjølelsen er et faktum vil i de fleste tilfeller kutte ned sykdomslengden.

Rå hvitløk

Kutt 2-3 båter med hvitløk opp i mindre biter og svelg uten å tygge for å unngå skarp hvitløksånde. Drikk vanlig te igjennom dagen for mer effektivt resultat. Gjenta gjerne behandlingen to ganger om dagen til du føler symptomene er helt vekke.

Hvitløk-te

1.Kutt og press 8-12 hvitløksbåter og kok med to kopper vann i ca. 10 minutter.

2.Fjern hvitløken fra vannet gjennom en sil.

3.Ha en teskje med honning og fersk sitronsaft i teen. Dette hjelper også mot forkjølelsen.

4.Drikk teen så snart du kjenner tegn på forkjølelse for å stryke immunforsvaret.

Til slutt noen tips mot hvitløksånde hvis man skulle ha behov for det. Tygg persille, drikk te, tygg sitron, drikk litt sitronsaft eller børst tennene.

God bedring!

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.