Miljøfilmfestival – med film som budbringer

Fra filmen War elephants Foto: Joyce Poole (Klikkk bilde for informasjon om film)

USA’s største filmfestival med fokus på miljøspørsmål vi står overfor bruker filmens makt for å få frem budskapet. 13-25 mars samler 180 tankevekkende filmer fra 42 land miljøinteresserte fra hele verden i Washington DC.

Sammenhengen mellom helse og miljø er en spesiell tema for årets festival som i år også feirer 20 års jubileum. 75 filmskapere og andre inviterte gjester diskutere sitt arbeid på festivalen hvor filmer som omhandler alt fra overgangen fra fossilt brensel til ren energi, til økologisk mat vises.

Økende bevissthet om at miljøet spiller en viktig rolle for menneskers helse har inspirert temaet for filmfestivalen i jubileumsåret. Vannet vi drikker, maten vi spiser og luften vi puster inn er alle viktige for menneskers liv og ikke minst helse. Virkningene av giftstoffer og forurensing i hele vår næringskjede kan være katastrofalt for vår helse. Filmene som vises peker på det komplekse forholdet mellom helse og miljø, med en sterk advarselen om at uansett hva vi gjør for miljøet, så gjør vi det også mot oss selv.

Grunnlagt i 1999 er Environmental Film Festival en av verdens største og mest innflytelsesrike innen miljøfilm arrangement. Filmfestivalen ønsker å få publikum til å forstå miljøet med film som den effektive budbringer.

Fra filmen THE ARCHITECTURE OF LIFE, BIOPHILIC DESIGN. FotoTamarack Media (Klikk bilde for informasjon om film)

 

Fra filmen SILENT SNOW, THE INVISIBLE POISONING OF THE WORLD. Foto drs film (Klikk bilde for informasjon om film)

 

Fra filmen WELL, THE; WATER VOICES FROM ETHIOPIA. Foto Riccardo Russo (Klikk bilde for informasjon om film)

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.