10-årsjubileum for fakkeltoget mot pels

Foto: Gi dyrene en stemme. Creative Commons/Neil McIntoshx

Foto: Gi dyrene en stemme. Creative Commons/Neil McIntosh

Lørdag 9. november går NOAHs fakkeltog mot pels av stabelen for tiende år på rad. Møt opp og bli med å vise den nye regjeringen at vi aldri gir oss, vi krever at den norske pelsindustrien legges ned nå!

Hvorfor gå i fakkeltog mot pels?

Til tross for at et stabilt flertall i befolkningen er imot pelsdyroppdrett, lever fortsatt rundt en million rever og minker hele livene sine i bur på under 1 m2. Disse er i utgangspunktet aktive rovdyr, som ikke får tilfredsstilt sine naturlige atferdsbehov når de holdes innesperret i små nettingbur hele livet. Les mer om dyrenes naturlige behov og livet på pelsfarmen på NOAHs informasjonsside PelsUT.no

NOAHs fakkeltog mot pels er Nordens største anti-pelsmarkering, og et svært viktig virkemiddel for å legge press på regjeringen om å sette en stopper for næringen. Årets markering er spesiell, da det er 10-årsjubileum for fakkeltoget. Det er dessuten over ti år siden Stortinget i en Stortingsmelding fra 2002/2003 lovet å styre mot en avvikling av pelsindustrien, om forholdene for dyrene ikke ble betraktelig bedre.

Nå som vi har fått ny regjering er det spesielt viktig å vise disse at kravet om nedleggelse av pelsindustrien er et folkekrav de ikke kan overse.

Vis at du bryr deg, møt opp i NOAHs fakkeltog mot pels 9. november!

Hvor og når skal jeg møte opp?

Oppmøtested for hovedmarkeringen i Oslo er på Youngstorget. Fakkelsalg og oppstilling begynner fra klokken 17.30 og avgang er presis kl 18.00. Det blir som vanlig appeller fra flere kjente kulturpersonligheter, i tillegg til en rekke stortingspolitikere.

Facebookeventet for markeringen finner du her.

Det blir også fakkeltog i disse byene:

Trondheim Oppmøte på Torget kl. 17.30

Bergen Oppmøte på Sør-delen av Marken kl. 17.30

Stavanger Oppmøte på Domkirkeplassen kl. 17.30

Tromsø Foreløpig oppmøte på torget kl. 15.00

Ålesund Oppmøte på Dronning Sonjas plass kl. 17.30

Kristiansand Oppmøte på Øvre Torv kl. 17.45

Leknes i Lofoten Oppmøte ved Rådhuset kl. 17.00

Lillehammer Oppmøte Lilletorget kl. 18.00

Narvik Oppmøte på Torget ved Folkets Hus kl. 15.30

Notodden Oppmøte ved Ramberghjørnet kl. 17.00

Bodø Oppmøteinformasjon kommer

Les også:

Heller fuskepels enn ekte pels

Del

About NOAH

NOAH er organisasjonen som alltid fremmer dyrenes sak, og som ikke er fornøyd med kompromisser på deres bekostning. Vi ser at dyr ønsker å leve; derfor skal de ikke drepes. Vi ser at dyr ønsker å utfolde seg; derfor har de krav på frihet. Vi ser at dyr søker livsglede; derfor har de krav på mulighetene som ligger i deres natur. Dyr er ikke til for at mennesker skal utnytte dem. De er skapt for å leve sine egne liv. Derfor arbeider NOAH mot all utnytting av dyr.