Økoturisme i vakre Norge

Foto: Creative Commons

Økoturisme trenger ikke å være eksotiske reisemål på den andre siden av jordkloden. Norge bugner av spennende og vakre opplevelser og reisemål, økovennlige hoteller og turopplegg som fokuserer på natur og miljø. Tilbudene er mange og opplevelsene en fryd for alle sanser.

Reis gjerne kollektivt hvis du kan. Det er mer miljøvennlig og gir deg mer tid til å nyte selve reisen, ikke bare selve reisemålet. Å reise kollektivt er også mer sosialt og gir deg muligheten til å møte nye spennende mennesker som kanskje leder ferien eller livet ditt inn på nye veier.

Økoturisme kan defineres som ansvarlig reising til naturområder hvor det tas hensyn til miljøet, lokalbefolkningens ve og vel og dyrs velferd. Her gir vi deg noen tips som leder deg videre til sider som formidler spennende og vakre naturopplevelser i vårt eget langstrakte land. Nyt Norge!

Bondegårdsferie

Norsk Bygdeturisme og Gardsmat formidler overnatting og aktiviteter på gårder, rorbuer og fjellstuer over hele landet. Her finner du leverandører av villmarksopplevelser, hesteridning, kanoturer og ulike aktiviteter i naturen, samt overnatting i lavo og låver. Det serveres ofte egenprodusert, hjemmelaget gårdsmat og flere gjestegårder driver også økologisk landbruk.

Reis grønt

Visit Norway lanserte tidligere i år egen portal for «grønn» reisevirksomhet. Her  finner man en fyldig og nyttig oversikt over miljømerkede bedrifter, reisemål, overnatting og transport i hele Norge.

Frivillig arbeidsferie på norske gårder

WWOOF er en internasjonal utvekslingsorganisasjon som formidler frivillige hjelpere til økologisk gårdsbruk i hele verden. WWOOF Norge har egen nettside. Norske gårder tilbyr kost og losji mot hjelp på gården.

Les mer informasjon om å være wwoof’er her 

Verdens vakreste togreise.

Sies å være Bergensbanen mellom Oslo og Bergen. På NSB sin nettside finner du informasjon om de forskjellige togreisene du kan utforske i Norge. Gjør noen stopp underveis og gjør hele reisen til en avslappende og opplevelsesrik ferie. Ønsker du å ha hund med på ferie reiser hunder med skulderhøyde under 40 cm gratis med NSB.

Friluftsliv i Norge

Den Norske Turistforeningen er Norges største friluftslivsorganisasjon som formidler spennende turtips og mye nyttig informasjon om turisme i Norge. DNT arbeider for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv, og for å bevare natur og kulturverdier.

På DNTs hytter jobber de med prosjektet ”Lokal mat og matkultur”, et samarbeidsprosjekt mellom Den Norske Turistforening (DNT), Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet, som skal fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene.

Ferie på sykkel

Opplev naturen på nært hold! På syklistenes landsforening  eller på Sykkelturisme  sine nettsider finner du spennende turtips til både lange og korte sykkelferier i hele landet.

Ut i det fri

Det enkle er ofte det beste. Hva med å rett og slett pakke ryggsekken, mat og soveposen, og ta deg en ukes vandring i norsk natur. Å sove og bo under åpen himmel er i seg selv en flott opplevelse. I tillegg er det helt gratis og ganske så klimanøytralt.

God reise i vakre Norge!

Norske fjorder oppnår førsteplass i National Geographic’s undersøkelse om mest bærekraftig reisemål I forbindelse med National Geographic Society’s senter for bærekraftig reisemål, viet National Geographic Traveler i 2009 sin sjette årlige undersøkelse for reisemålforvaltning til verdens mest kjente og ikoniske reisedestinasjoner, og hvor godt de har klart presset av masseturisme og andre trusler. Norske fjorder toppet igjen listen blant 133 destinasjoner, slik som de også gjorde under den første undersøkelsen i 2001.

National Geographics Center for Sustainable Destinations jobber med å beskytte verdens særegne steder gjennom bærekraftig og opplyst forvaltning av turisme og reisemål.

Relaterte saker:

Unngå ulovlig handel med truede arter

Enkle tips til ansvarlig turisme

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.