Slik arrangerer du byttefest

Illustrasjonsfoto: Sxc

Har du for mye av ting som du verken bruker eller trenger? Da er du ikke alene. En byttekveld er derfor en smart ting å arrangere. Du får byttet ting du ikke trenger, det er sosialt og ikke minst moro å se ting kommer til glede og nytte for andre.

Noen enkle steg for et byttefest:

1. For å gjøre det litt mer oversiktlig, bestem deg for hvilke tema du vil byttekvelden skal ha. Alternativene er mange, og du kan variere tema fra byttekveld til byttekveld. Sett gjerne også en grense for max antall ting man kan ta med til bytting. Eksempler på tema for bytting kan være:

  • Klær
  • Tilbehør og smykker
  • Sportsutstyr
  • Barneklær og leker
  • Hageutstyr og planter
  • Bøker og musikk
  • Interiør og tekstiler

2. Bestem deg for hvem du vil invitere. Venner, familie, kollega fra jobben eller venners venner. Dette avgjør også hvor du skal ha arrangementet.

3. Velg hvor du skal ha byttefesten og sett dato. Å arrangere det hjemme er koselig og kan kombineres med en middag og hyggelig lag. Skal du invitere mange kan det være aktuelt å låne eller leie et lokale, og be medbyttere om å spleise på lokalet. Du kan normalt leie lokaler for en rimelig penge hos lokale organisasjoner og foreninger. Eller kanskje noen du inviterer kjenner til et gratis lokale dere kan bruke.

4. Sett klare bytteregler. En god regel er at man blir enig med den man bytter om motbytting, eventuelt betale noen kroner hvis den andre parten ikke har noe man ønsker/trenger i gjenbytte.

5. Er der ting til overs som ingen vil ha kan dere avtale å levere det til et loppemarked eller forening for en god sak.

Del gjerne denne artikkelen hvis du vil arrangere byttekveld.

God bytting!

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.