Miljøvennlig arbeidsplass

Uansett om du er ansatt eller driver egen virksomhet, å ta miljøvennlige valg i bedriften påvirker ikke bare miljøet og ansatte på en positiv måte. Nåværende og fremtidige potensielle kunder vil også se positivt på at virksomheten har valgt å ta et bevisst valg iforhold til driftens påvirkning på miljøet.

Foto: Michael Thompson/Dreamstime

Slike valg vil ikke bare gi deg en positiv profil på virksomheten og fordeler iforhold til konkurrenter, men du vil også se at det faktisk kan være mye penger å spare ved å tenke på miljøets beste.

Men hvor begynner man når man ønsker å ta mer miljøvennlig valg, listen kan være lang og områdene mange. Energibesparing, redusering av avfall og avfallssortering, gjenbruk, transport, innkjøp, besparelser, det kan kanskje virke litt uoverkommelig å vite hvor man skal begynne. De viktigste stegene man tar i denne retning er å bestemme seg for å begynne å ta bevisst valg og avgjørelser innen alle områder i virksomheten. Lag en oversikt over alle kostnader, forbruk og drift. Involvering fra ansatte kan være viktig i denne fasen da de sitter med viktige synspunkter som du kanskje ikke tenker så mye over. Samtidig stimuleres ansatte og arbeidstakere til å sette mer pris på arbeidsplassen sin til beste for både miljøet, mennesker og hele virksomheten.

Etterhvert som du kommer igang vil du se at det å tenke miljøvennlig faktisk bare er en vane og ganske morsomt i og med at både penger og ressurser ofte blir spart samtidig.

En ekstra gevinst med å ta mer miljøbevisste valg er at du også plutselig finner deg selv med den evnen å kunne påvirke andre i en positiv retning uten å nødvendigvis måtte si et eneste ord. Handling sier som vi vet så mye mer enn ord kan formidle.

Miljøfyrtårn er en norsk offentlig sertifiseringsordning som hjelper din arbeidsplass med å ta lønnsomme steg mot miljøvennlig drift.

Med en sertifisering i ryggen får du både hjelp til å ta de rette valg og bevis på at du bryr deg om din virksomhets fotspor i miljøet.

Lykke til med dine valg!

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.