«Garbage warrior»-Dokumentarfilm. Portrett av en mann og hans ønske om å forandre verden

Tenk deg et hus som varmer seg selv. Et hus som skaffer alt vannet man trenger og hvor man kan dyrke sin egen mat. Prøv så å forestill deg at det ikke trenger kostbar teknologi, at det resirkulerer sitt eget avfall, og at det har sin egen energikilde. Mer bærekraftig enn det blir det neppe.

Forestill deg så at det kan bygges hvor som helst, av alle, av de tingene samfunnet ellers kaster. Et bærekraftig byggeprosjekt som tar i bruk ressurser som ellers ender opp som avfall.

For tretti år siden forestilte arkitekten Michael Reynold seg et slikt hjem – og satte i gang med å bygge. Reynolds har siden kjempet for å bringe sitt konsept ut til folket. I en tid med økologisk ustabilitet, global oppvarming og forestående naturkatastrofer, kan, og vil hans bygninger forandre måten vi lever på, mener han. Men byråkrati og lover vil stoppe hans arbeid.

Filmet over tre år i USA, India og Mexico, er «Garbage Warrior» en dokumentarfilm som forteller den episke historien om Maverick arkitekten Michael Reynolds. Om hans mannskap fra New Mexico, og deres kamp for å innføre radikale nye måter å leve på. Men byråkrati står i veien for hans visjoner og drømmer.

Som et innblikk i moderne politikk er det en inspirerende historie om triumfen over byråkrati, men først og fremst er «Garbage Warrior» et intimt portrett av et ekstraordinært individ og hans drøm om å forandre verden. Det var tragedien etter jordskjelvet ved Andamanøyene som skulle forandre alt for prosjektet.

Lær mer om Michael Reynolds arbeid på Earthship.com

Dokumentarfilm «Garbage warrior, Spilletid 1.27

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Arbeider med miljøkommunikasjon som miljørådgiver, frilansskribent og grønn spaltist, blant annet for magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Ta vare på vårt livsgrunnlag og bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.