Åpent brev til designere og moteskapere i anledning moteuka

Foto: Art comments

Denne uka har vi moteuke uten pels for andre gang. Til tross for massive markedsframstøt fra pelsbransjen. Kanskje er du som designer eller moteskaper blant de mange som pelsbransjen har forsøkt å påvirke til å bruke pels?

Av: Hilde Valbjørn Hagelin, Informasjonkonsulent i Dyrevernalliansen

Pelsbransjen har i mange år forsøkt å påvirke designere og stylister til å bruke pels. Det pelsbransjen ikke forteller dere som designere, er at bruk av pels får økende kritikk.

Pels møter sterk motstand fra flere kanter, av både etiske og vitenskapelige grunner. Flertallet i befolkningen er mot pels, og stadig flere dropper pelsen. Blant designerne kan nevnes Stella McCartney, Calvin Klein, Peter Løchstøer og Leila Hafzi. Det er altså ikke uten grunn Oslo Fashion Week nå er pelsfri.

Hilde Valbjørn Hagelin, Informasjonskonsulent i Dyrevernalliansen, www.dyrevern.no.

Pelsfri mote er tidsriktig og publikum vil ha det. Ikke minst er det strategisk smart å droppe pelsen fordi flere og flere motebutikker og -merker slutter å selge produkter med pels. De viktigste motebladene i Norge har også vedtatt retningslinjer for å begrense pels på motesidene.

Dere kan på en enkel, men likevel utforskende og kreativ måte forme en bedre verden: Skap pelsfri mote!

I likhet med designere trenger også pelsdyr å utfolde seg. De trenger å leke, bevege seg, og utforske verden. Det får de ikke gjort i bur. Resultatet er en tilværelse i frustrasjon.

Livet i bur er ensformig. Mote skal være det motsatte. Med pelsfri mote kan både dere og dyrene utfolde dere!

Er dere klar for en kreativ og nyskapende framtid uten pels?

Tags: , , ,
Del

About Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen arbeider fagbasert og politisk for å stoppe dyremishandling. De påvirker politikere og næringsliv, og er fast høringsinstans for Landbruksdepartementet. Dyrevernalliansen jobber for et norsk dyrepoliti, avvikling av pelsdyroppdrett, bedre dyrevelferd i landbruket og alternativer til dyreforsøk. Dyrevernalliansen og medlemmene deres har oppnådd resultater som hjelper tusenvis av dyr.