Å få fatt i økologisk gløgg er nok ikke så lett. Men her deler Oikos en oppskrift på økologisk gløgg som varmer godt i kulden.
GLØGG
- ½ dl solbærsaft
- 6 dl vann
- 1 ½ dl eplejuice
- 6 kryddernelliker
- 1 liten bit hel ingefær
- 1 bit hel kanel
- saften av ½ sitron/appelsin
- ½ dl skåldede mandler
- ½ dl rosiner
Varm opp alle ingrediensene. La det trekke i 5-10 minutter. Smak evt. til med sukker. Server rosiner og hakkede mandler i skåler ved siden av. Serveres varm.
Tips
Bruk gjerne et kaffefilter + binders til krydderet, så blir det enklere å fiske ut av gryta. Stjerneanis og kardemommefrø er også krydder som passer i julen, så det kan kanskje tilføyes eller erstatte noe. Appelsin er også med i noen gløggoppskrifter og kan prøves.
Legg igjen en kommentar