Ovnsbakt tomatsalat

Med fetaost og brødkrutonger, 4 porsjoner.

Ingredienser

  • 300 – 400 g cherrytomater eller små klasetomater
  • 1 glass fetaostterninger, gjerne med urter
  • 4 ss ristede pinjekjerner eller solsikkefrø
  • Hjertesalat
  • Rucolasalat
  • Brødkrutonger
  • Mais
  • Agurk
  • 1 – 2 fedd hvitløk
  • Timian
  • Evt litt salt og pepper

Bland eventuelt i det du har av rester av grønnsaker. Smaker godt alene eller som tilbehør til annen mat.

Fremgangsmåte

Legg tomatene, litt Timian og presset eller hakket hviløksfed i en ildfast form og hell over oljen fra fetaosten. Bak tomatene i 15 min ved 150 C. Avkjøl til romtemperatur. Rist pinjekjernene eller solsikkeførene i en tørr stekepanne noen sekunder, pass på så de ikke blir brent. Vend salaten i oljen, og legg lagvis salat, tomat og pinjekjerner på fat.

Server med hjemmelaget brødkrutonger

Kutt gammelt brød i terninger eller strimler og bland det med olje og eventuelt salt, pepper og hvitløk. Legg krutongene i egen ildfast form og tørk i ovnen sammen med tomatene.

Lignende innlegg

Del dette med andre...
Share on Facebook2Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone
Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Miljørådgiver, frilansskribent, kursholder, fotograf og fast grønn spaltist i magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Å bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.