Lag din egen gløgg

Å få fatt i økologisk gløgg er nok ikke så lett. Men her deler Oikos en oppskrift på økologisk gløgg som varmer godt i kulden.

GLØGG

  • ½ dl solbærsaft
  • 6 dl vann
  • 1 ½ dl eplejuice
  • 6 kryddernelliker
  • 1 liten bit hel ingefær
  • 1 bit hel kanel
  • saften av ½ sitron/appelsin
  • ½ dl skåldede mandler
  • ½ dl rosiner

Varm opp alle ingrediensene. La det trekke i 5-10 minutter. Smak evt. til med sukker. Server rosiner og hakkede mandler i skåler ved siden av. Serveres varm.

Tips

Bruk gjerne et kaffefilter + binders til krydderet, så blir det enklere å fiske ut av gryta. Stjerneanis og kardemommefrø er også krydder som passer i julen, så det kan kanskje tilføyes eller erstatte noe. Appelsin er også med i noen gløggoppskrifter og kan prøves.

Lignende innlegg

Del dette med andre...
Share on Facebook20Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone
Del

About Oikos

Oikos - Økologisk Norge er en organisasjon som jobber for et mer økologisk samfunn. Vi har hovedfokus på mat, men jobber også med andre områder som bistand, tekstil, kosmetikk m.m. Oikos er med i Forum for utvikling og miljø, Initiativ for etiske handel, Grønn Hverdags kompetansenettverk og er miljøfyrtårnsertifisert.