Krydret indisk gryterett med sopp

Hvor mange? 4 porsjoner

Hvor lenge? 30-40 min

Vegan? Ja, hvis du bruker soyafløte.

Du trenger:

  • 500 g blandet sopp, minst halvparten bør være østerssopp
  • 100 g grønne erter, gjerne selskapserter
  • 1 rød paprika
  • Nøytral olje til steking
  • En dæsj fløte (kan droppes)
  • Ca 1 ss revet ingefær
  • 2 hvitløksfedd, presset

Krydder: salt, pepper, koriander, spisskummin, garam masala, chilipulver, paprikapulver

Forslag til tilbehør: ris, nanbrød, papadums.

Kutt soppen i mindre biter. Varm litt olje i en panne og stek soppen. Ha på litt salt og nykvernet pepper, og et dryss paprikapulver helt mot slutten.

I en annen dyp panne eller gryte (jeg liker å bruke en jerngryte) varmer du litt olje og har i koriander, presset hvitløk og raspet infefær. La det frese 1-2 minutter, til det lukter herlig krydder i kjøkkenet ditt. Tilsett hakkede tomater, og rør inn 1 ss garam masala, 1 ts spisskummin og et dryss chilipulver (her må du bare smake deg til hvordan du liker det). La det småkoke i ca. 10 minutter.

Kutt paprika i små strimler og ha dem i gryteretten sammen med ca. 2 dl vann. Kok opp, og la det småkoke uten lokk i 5-10 minutter. Ha i erter og sopp, og la det trekke under lokk på lav varme noen få minutter. Soppen trekker til seg smak fra sausen, og sausen trekker til seg smak fra soppen. Nam! Smak til med mer krydder om nødvendig, og rør inn en dæsj (soya)fløte hvis du vil ha en rundere smak… eller hvis du har overdrevet med krydderne.

Enjoy!

Oppskriften er levert av Maria Uldahl

Lignende innlegg

Del dette med andre...
Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone
Del

About Redaksjonen MOJO Magasin

Redaksjonen