Kjøttfri middag; Bønneburrito

Foto: Flickr

Ca 4 porsjoner

Fyll:

  • En hermetikkboks med svarte bønner (eller brune, pinto/borlotti, kidney o.l.)
  • 1/2 grønn paprika – hakket
  • 1/2 løk – hakket
  • 1 fedd hvitløk – hakket
  • 1/2 boks hermetiske hakkede tomater
  • Litt olje
  • Salt + pepper
  • Evt taco-krydder
  • Evt fersk koriander

Tilbehør:

  • 4 Wraps
  • Ost
  • Salat
  • Rømme
  • Jalapenos
  • Salsa
  • Tomatskiver
  • Maiskorn
  • Svart oliven

1. Stek løken myk i litt olje på middels varme sammen med paprikaen i en kjele eller stekepanne (- drysser du litt salt over blir løken fortere myk). Ha i hvitløken når løken er ferdig og stek 1 minutt til. Ha i evt taco-krydder etter smak. Hell i tomat og bønner og la det putre i 5 minutter så smakene setter seg litt. Smak til med salt og pepper.

2. Bytt ut kjelen/panna med bønnemiksen med en tørr stekepanne. Legg en wraps i panna og dryss evt litt ost over. La den bli varm slik at osten smelter. Legg den på en asjett, ha på bønnemiksen og det du vil ha av salsa, salat, osv. Rull samen og nyt!

Lag gjerne dobbel porsjon hvis dere er sultne! Revet gulrot er også godt å ha i, enten kok inn i bønneblandingen, eller rå på toppen.

Guacamole er deilig også i denne, eller bare avocado i skiver.

Guacamole lager du enkelt ved å mose en avocado med gaffel, ha i et halvt fedd knust hvitløk, salt, pepper og ei lita lime-skvis. Kan også modifiseres med litt fersk koriander og rømme

Lignende innlegg

Del dette med andre...
Share on Facebook20Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone
Del

About Framtiden i våre hender

Framtiden i våre hender er Norges største miljøorganisasjon og arbeider for rettferdig fordeling av jordens ressurser. Vi mener at hensynet til natur og klima er viktigere enn vekst i forbruk og økonomi. Vi arbeider for at myndigheter og næringsliv legger til rette for at folk gjør grønne og etiske valg.