Jordskokk- og blomkålsuppe med ristede hasselnøtter

Jordskokk gir denne suppen en karakteristisk søtlig og nøtteaktig smak. Toppet med hasselnøtter er dette en deilig mettende høstsuppe.

Ingredienser:

1 blomkålhode
200 gram jordskokk
1 ss smør
1 liten løk, finhakket
1 selleristang, kutter i tynne skiver
2 hvitløksfedd
1 ts chilipulver eller ¼ finhakket fersk rød chili
1 liter grønnsakskraft
2 dl matfløte
1/2 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
 

Ingredienser til topping:

50 gram hasselnøtter
3 ss kaldpresset olivenolje
 

Fremgangsmåte:

Vask og skrell jordskokkene og kutt dem i skiver. Rens bort bladene på blomkålhodet og del det opp i små buketter. Kutt stilken i terninger. Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og sauter løk, selleristang og hvitløk. Ha i jordskokker, blomkål og chili og la det surre uten at grønnsakene tar farge. Hell over 1 liter grønnsaksbuljong og la det koke i ca. 15 minutter eller til blomkålbukettene og jordskokkbitene har blitt møre. Øs ut 2 dl av kokebuljongen. Ha de kokte grønnsakene sammen med resten av buljongen porsjonsvis i en blender, og kjør til en jevn og fin blanding. Ha det tilbake i kjelen igjen og tilsett 2 dl matfløte. Kok opp og la småkoke på svak varme i noen få minutter.

Topping: Rist hele hasselnøtter i en tørr stekepanne i ca. 1-2 minutter og grovhakk dem.

Server suppen med et dryss av hasselnøtter og gjerne noen dråper god olivenolje.

Oppskriften er levert av Elise Log ved  Matenerklar.no

 

Del

About Redaksjonen MOJO Magasin

Redaksjonen