Miljøvennlig arbeidsplass

Uansett om du er ansatt eller driver egen virksomhet, å ta miljøvennlige valg i bedriften påvirker ikke bare miljøet og ansatte på en positiv måte. Nåværende og fremtidige potensielle kunder vil også se positivt på at virksomheten har valgt å ta et bevisst valg iforhold til driftens påvirkning på miljøet.

Foto: Michael Thompson/Dreamstime

Slike valg vil ikke bare gi deg en positiv profil på virksomheten og fordeler iforhold til konkurrenter, men du vil også se at det faktisk kan være mye penger å spare ved å tenke på miljøets beste.

Men hvor begynner man når man ønsker å ta mer miljøvennlig valg, listen kan være lang og områdene mange. Energibesparing, redusering av avfall og avfallssortering, gjenbruk, transport, innkjøp, besparelser, det kan kanskje virke litt uoverkommelig å vite hvor man skal begynne. De viktigste stegene man tar i denne retning er å bestemme seg for å begynne å ta bevisst valg og avgjørelser innen alle områder i virksomheten. Lag en oversikt over alle kostnader, forbruk og drift. Involvering fra ansatte kan være viktig i denne fasen da de sitter med viktige synspunkter som du kanskje ikke tenker så mye over. Samtidig stimuleres ansatte og arbeidstakere til å sette mer pris på arbeidsplassen sin til beste for både miljøet, mennesker og hele virksomheten.

Etterhvert som du kommer igang vil du se at det å tenke miljøvennlig faktisk bare er en vane og ganske morsomt i og med at både penger og ressurser ofte blir spart samtidig.

En ekstra gevinst med å ta mer miljøbevisste valg er at du også plutselig finner deg selv med den evnen å kunne påvirke andre i en positiv retning uten å nødvendigvis måtte si et eneste ord. Handling sier som vi vet så mye mer enn ord kan formidle.

Miljøfyrtårn er en norsk offentlig sertifiseringsordning som hjelper din arbeidsplass med å ta lønnsomme steg mot miljøvennlig drift.

Med en sertifisering i ryggen får du både hjelp til å ta de rette valg og bevis på at du bryr deg om din virksomhets fotspor i miljøet.

Lykke til med dine valg!

Del

About Nini Hæggernes

Grunnlegger av MOJO Magasin og MOJO Konsept. Selvstendig næringsdrivende siden 1993. Miljørådgiver, frilansskribent, kursholder, fotograf og fast grønn spaltist i magasinene "Vi over 60" og "Framtiden i våre hender". Brenner for: Å bidra til en litt bedre verden. Liker å: Jobbe i felt og med relevante prosjekter, gå barbeint, drikke grønn øko-te og glede seg over de små ting.